2 Temmuz 2009 Perşembe

TAVUKLU ENGİNAR


Görmüş olduğunuz bu tavuklu enginarı geçen ay, enginarlar henüz kılçıklanmadan önce pişirmiştim.
Eşime daha önce somon balıklısını pişirdim, ben balık yemediğim için onların tadına bile bakmamıştım.
Bende sürekli yemek dergilerinde karşıma çıkan tavuklusunu denedim, benim için güzel ve lezzetli bir alternatif oldu.
"Afiyetle Kalın"


29 Haziran 2009 Pazartesi

MUHTEREM'LE AFİYETLE 3 YAŞINDA!


MUHTEREM'LE AFİYETLE 3 YAŞINDA!
1 yıl daha geçti.
29 Haziran 2006 tarihinde başladığım yemek blogu serüvenim 3 yaşına girdi.
Evimde yemek pişirdiğim sürece ben buralardayım, beklerim : )
Fark ettim ki bu yıl fazla pasta yapmamışım ama tatlıdan da uzak durmamışım : )
Her yıl olduğu gibi bu yılda son 1 yılda yaptığım bazı yemeklerin resimlerinden oluşan kolaj hazırladım.


"Afiyetle Kalın"

27 Haziran 2009 Cumartesi

KAŞARLI MANTAR

Muhterem'le Afiyetle
Mantar ailece en sevdiğimiz yiyeceklerin başında geliyor.
İri mantarları kaşarla bu şekilde pişirip, kahvaltı masasında veya et yemeklerinin yanında garnitür olarak kullanabilirsiniz.
Mantarı fırın tepsisinde fırında da pişirebilirsiniz, yada geniş bir karnıyarık tenceresinde ocakta da pişirebilirsiniz.
Ben resimde gördüğünüz mantarları geniş bir tencerede ocağın üzerinde pişirdim.
Dikkat etmeniz gereken husus;
Mantarlar pişmeden sakın kaşarını eklemeyin.
Kaşarı en son, hatta ocağı kapattıktan sonra ekleyin.
Birde mantarın saplarını köfte harcı ile karıştırıp, tekrar ortasına yerleştirip, üzerinde kaşarla fırında pişirilen bir tarif var.
Bakınız; Fırında Mantar
"Afiyetle Kalın"