10 Temmuz 2009 Cuma

FIRINDA YUFKALI KABAK GRATEN


Bu tarifi (Sofra Özlemi) Özlem'in sayfasında gördüğüm anda bayıldım.
Hemen denedim, resimdeki görüntü beni yanıtmadı ve tadını çok sevdik.
Bugüne kadar 4-5 defa yaptım ama tarifi vermek, bugüne kısmet oldu.
Bu arada bu tarifin ismi "Kabak Graten-Kabaklı börek" olarak geçiyor.
Bu tarifin en önemli özelliği içinde yufka parçalarının olması.
Kabak mücver yaparken kullandığımız unun yerine yufka kullanıyorsunuz.
Bu sıcak günlerde oldukça hafif bir öğün olabilir.
"Afiyetle Kalın"

7 Temmuz 2009 Salı

HELLİM PEYNİRLİ SALATA

Muhterem'le Afiyetle

Hellim peyniri ile tanışalı 1 yılı geçti.
Önceden de Hellimden haberim vardı ama alıp, denememiştim.
Tanıştıktan sonrada bir daha hiç ayrılmadık : )
Bazen tost makinesinde büyük dilimler halinde, bazende küp küp doğrayıp, teflon tavada pişirerek sık sık kullanıyorum.
Yemeğe gelen misafirlerime hazırladığım salataları sık sık hellim ile süsleyip, lezzetlendiriyorum.
Eğer bizbize yemek yiyeceksek, kızartmak daha kolay olduğu için, dilimleri resimdeki gibi büyük hazırlıyorum.
Misafir için salata yapacaksam hellimleri bereketli olsun diye küp küp doğruyorum.
Hellim çok tuzlu bir peynir, o yüzden pişirmeden yarım saat önce su dolu bir kasede bekletiyorum.
Hellimi piştikten sonra çok bekletmeden, sıcak sıcak tüketmenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"

2 Temmuz 2009 Perşembe

TAVUKLU ENGİNAR


Görmüş olduğunuz bu tavuklu enginarı geçen ay, enginarlar henüz kılçıklanmadan önce pişirmiştim.
Eşime daha önce somon balıklısını pişirdim, ben balık yemediğim için onların tadına bile bakmamıştım.
Bende sürekli yemek dergilerinde karşıma çıkan tavuklusunu denedim, benim için güzel ve lezzetli bir alternatif oldu.
"Afiyetle Kalın"