10 Temmuz 2009 Cuma
FIRINDA YUFKALI KABAK GRATEN
Bu tarifi Özlem'in sayfasında gördüğüm anda bayıldım.
Hemen denedim, resimdeki görüntü beni yanıtmadı ve tadını çok sevdik.
Bugüne kadar 4-5 defa yaptım ama tarifi vermek, bugüne kısmet oldu.
Bu arada bu tarifin ismi "Kabak Graten-Kabaklı börek" olarak geçiyor.
Bu tarifin en önemli özelliği içinde yufka parçalarının olması.
Kabak mücver yaparken kullandığımız unun yerine yufka kullanıyorsunuz.
Bu sıcak günlerde oldukça hafif bir öğün olabilir.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA YUFKALI KABAK GRATEN;
Malzemeler;
4 adet kabak,
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
3 adet yufka,
1 küçük kalıp beyaz peynir,
yarım demet dereotu,
Tuz ve kuru nane,
Üzeri için;
1 kase kaşar rendesi,
2-3 kaşık çörek otu.
YUFKALI KABAK GRATEN TARİFİ;
Kabakları rendeleyin, yufkaları parçalayın.
Süt, sıvı yağ, yumurtayı çırpın, beyaz peyniri ufalayın.
Dereotunu incecik doğrayın.
Hepsini karıştırın, tuz ve biraz kuru nane ekleyin.
Yağladığınız Borcam'a hazırladığınız kabaklı karışımı yerleştirin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynir ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Abana Limanı'nın resimlerini görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Abana Limanı
7 Temmuz 2009 Salı
HELLİM PEYNİRLİ SALATA
Hellim peyniri ile tanışalı 1 yılı geçti.
Önceden de Hellimden haberim vardı ama alıp, denememiştim.
Tanıştıktan sonrada bir daha hiç ayrılmadık : )
Bazen tost makinesinde büyük dilimler halinde, bazende küp küp doğrayıp, teflon tavada pişirerek sık sık kullanıyorum.
Yemeğe gelen misafirlerime hazırladığım salataları sık sık hellim ile süsleyip, lezzetlendiriyorum.
Eğer bizbize yemek yiyeceksek, kızartmak daha kolay olduğu için, dilimleri resimdeki gibi büyük hazırlıyorum.
Misafir için salata yapacaksam hellimleri bereketli olsun diye küp küp doğruyorum.
Hellim çok tuzlu bir peynir, o yüzden pişirmeden yarım saat önce su dolu bir kasede bekletiyorum.
Hellimi piştikten sonra çok bekletmeden, sıcak sıcak tüketmenizi öneririm.
"Afiyetle Kalın"
HELLİM PEYNİRLİ SALATA;
Malzemeler;
1 paket Hellim peyniri,
1 demet yeşil kıvırcık,
1 demet mor kıvırcık (lollo rosso)
3-4 adet kırmızı biber turşusu,
10 adet cherry domates,
Süslemek için; Nane yaprakları,
Tuz, zeytinyağı, yarım limon.
TARİFİ;
Hellim peynirleri fazla tuzunun gitmesi için, su dolu bir kasede yarım saat bekletin.
Kıvırcıkları bol suda yıkayıp, iyice süzün.
Hellimleri dilimler halinde kesip, tost makinesinde yada teflon tavada önlü-arkalı kızartın.
İsterseniz peynirlerin üzerine fırça ile biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.
Salata malzemelerini iri parçalar halinde koparıp, salata kasesine yerleştirin.
Kırmızı biber turşusunu şeritler halinde kesip, salataya yerleştirin.
Kızarttığınız hellim peynirlerini ve cherry domatesleri salatanın üzerine dizin.
Tuz, zeytinyağı ve limon ile hazırladığınız sosu servis yapacağınız zaman salataya ekleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
5 Temmuz Abana'nın önemli şahsiyetlerinden Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Sayın Hasan Doğan'ın ölüm yıl dönümüydü.
Onun anısına Abana resimlerinden oluşan bir yazı hazırladım, bakınız;
Hasan Doğan'ın Anısına; Abana
2 Temmuz 2009 Perşembe
TAVUKLU ENGİNAR
Görmüş olduğunuz bu tavuklu enginarı geçen ay, enginarlar henüz kılçıklanmadan önce pişirmiştim.
Eşime daha önce somon balıklısını pişirdim, ben balık yemediğim için onların tadına bile bakmamıştım.
Bende sürekli yemek dergilerinde karşıma çıkan tavuklusunu denedim, benim için güzel ve lezzetli bir alternatif oldu.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)