5 Ağustos 2009 Çarşamba

ŞEFTALİ PÜRELİ MUHALLEBİ

Mübarek Berat Kandilinizi kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Berat Kandilinin anlamı ile ilgili yazıyı okumak için, tıklayın.

Mevsimin getirdiği en güzel meyvelerden biri olan şeftali ile hazırladığım bu tatlıyı ilk yapışımda hazır sakızlı muhallebi kullandım.
Fakat sakız kokusu o kadar keskindi ki damla sakızı çok seven ben bile yemeğe tahammül edemedim.
O günden sonra bir daha hazır sakızlı muhallebi evimize girmedi.
Artık bu tatlıyı kendi yaptığım muhallebi ile hazırlıyorum.
Şeftaliye pişirme işlemi yapmıyorum.
Ya rendeden yada rondodan geçirip, tarçın ve çok az pudra şekeri ekleyip, muhallebinin üzerine paylaştırıyorum.
"Afiyetle Kalın"
ŞEFTALİ PÜRELİ MUHALLEBİ;
Malzemeler;
4 adet şeftali,
1 tatlı kaşığı tarçın,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
Muhallebi için;
1 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya.
Yapılışı;
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Kupların yada kaselerin içine püre için biraz yer ayırarak muhallebi yerleştirin.
Şeftalilerin kabuğunu soyun, çekirdeğini çıkarın.
Rondoya yerleştirerek içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin.
Rondoda püreyi iyice çırpın.
Hazırladığınız kuptaki muhallebinin üzerine püreleri yerleştirin.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek soğuk servis yapın.
"Afiyet Olsun"

3 Ağustos 2009 Pazartesi

TAVUKLU BAMYA

Bamyalar kartlaşıp, çekirdekleşmeden sık sık bamya pişirip, değişik tarifler deniyorum.
Bu tarifide geçenlerde yayınladığım Bamya Kızartması tarifinin olduğu Lezzet dergisinde görüp, pişirdim.
Tavukları bamyalarla birlikte pişirmek yerine ayrıca pişirip, içine ekliyorsunuz.
Ben tavukları teflon pilav tenceresinde kendi suyu ve yağı içinde pişirdim.
Deriside çok güzel kızardı ama bizim aile deri yemediği için servis sırasında tavuğun derilerini soydum.
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"


29 Temmuz 2009 Çarşamba

BÖĞÜRTLENLİ, JÖLELİ TATLI

Muhterem'le Afiyetle YE# 47 SOĞUK İKRAMLAR= BÖĞÜRTLENLİ TATLI
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu, soğuk ikramlar olarak belirlendi.
Ev sahibimiz; Anne Kız Mutfaktayız blogunun sahibi, Birsel Hanım ve şirin kızı İrem.