28 Ağustos 2009 Cuma

BOL MALZEMELİ BAYAT PİDE PİZZASI

Bayat ekmek ve pideleri değerlendirmek için pek çok yöntem var.
Bu yöntemi geçen yıl öğrenmiştim.
Sayfamda tarifini vermiştim ama verdiğim tarif sadece tereyağ ve kaşar peynirden oluşan sade bir tarifti.
Bu tarifte bayat pideyi şarküteri ürünleri ile fırınlıyorsunuz ve sıcak sıcak tükettiğinizde pidenin bayat olduğunu bile anlamıyorsunuz.
Resimleri sahurda çektiğim için biraz karanlık çıktı.
"Afiyetle Kalın"

BOL MALZEMELİ BAYAT PİDE PİZZASI; Malzemesi;
1 adet bayat pide,
Tereyağ,
Domates, biber, salam, sucuk, sosis, pastırma, kaşar peynir.
Yapılışı;
Bayat pidenizin üzerine tereyağ sürün.


Domatesin kabukları soyun ve küçük doğrayıp, pidenin üzerine yerleştirin.
Biberlerinde tohumlarını temizleyip, ince ince doğrayıp, pidenin üzerine serpin.


Şarküteri ürünlerini de pidenin üzerine yerleştirin.


Son olarak kaşar peynirini de rendeleyip, pidenin üzerine serpiştirin.


Önceden ısıtılmış, orta dereceli ısıda ki fırında şarküteri ürünleri pişip, kaşar peynir eriyinceye kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

KREATİV BLOGGER ÖDÜLÜ

"Lemanice" blogunun sahibi olan arkadaşım beni Kreativ Blogger Ödülüne layık görmüş.
Çok teşekkür ediyorum.
Benimde 7 arkadaş seçmem gerekiyormuş ama sanırım bu ödülü almayan arkadaşım kalmamıştır.
Pek çok Blog yazarının bu ödülü hak ettiğine inanıyorum.
Hepimiz sayfalarımızı güncel tutmak için yepyeni fikirler üretip, sayfalarımızda yayınlıyoruz.
Onun için bu ödülü emek hırsızlığı yapmadan kendi çabasıyla sayfalarını güncelleyen bütün blog yazarlarına gönderiyorum.
"Afiyetle Kalın"

27 Ağustos 2009 Perşembe

İFTAR YEMEĞİ 2009-2

 
Bu iftar masası öğleden sonra haberi gelen 2 kişilik misafire hazırlandı.
Misafirim böreği ve tatlıyı çok seviyordu, o yüzden menüye iki sevdiği ürünüde hazırladım.
Masa örtüsünü akşam saatlerinde resim çekeceğimi unutarak koyu renk seçmişim, birde üstüne beyaz runner sermediğim için iyice karanlık çıktı.
Resimlerin kusuruna bakmayın, akşam ve yanlış örtü seçimi yüzünden karanlık oldu.
İFTAR MASASI MÖNÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.



Kıvırcık Salata

YEMEKLER;

Ezo Gelin Çorbası


Tatlı olarak; Sütlaç

"Afiyetle Kalın"