"Ayşe'nin Mutfağı" blogunun sahibi olan arkadaşım Ayşe, bana Dostluk Bildirimi göndermiş.
Çok teşekkür ediyorum ve bu ödülü bütün bloglarla paylaşıyorum.
"Afiyetle Kalın"
14 Ocak 2010 Perşembe
12 Ocak 2010 Salı
MÜCEDDERE
Müceddere, nam-ı diğer; yeşil mercimekli bulgur pilavı.
Bu pilavı ilk yaptığımda eşim ve kızım şaşırmış "yeşil mercimeğin bulgur pilavında ne işi var" diye sormuşlardı.Bende bu pilavın özelliğinin bu olduğunu anlattım, neyse ki ikiside yemek seçmiyor ve bu pilava bayıldılar.
Müceddere bizim için vazgeçilmez bir lezzet oldu, neredeyse bulguru sade pişirmez oldum : )
Tek başına bile doyurucu bir yemek.
Yeşil mercimek çorbası yaptığınız zaman, mercimeği biraz fazla miktarda haşlayın, bir kısmını buzluğa kaldırın.
Bulgur pilavı yapacağınız zaman içine ekleyin.
Ben kullanmadım ama içine biber salçası ve kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
9 Ocak 2010 Cumartesi
EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI
Bugün eşimle 23. evlilik yıldönümümüz.
Her yıl bugün için bir pasta hazırlıyorum.
Eşim eskiden şeker hamuruna çok karşı olduğu için pastaları hep krem şanti ile hazırlardım.
Bu sene biraz daha makul karşılıyor ama sadece beyaz olanlara razı oluyor, gıda boyasını yine istemiyor.
Bende kızımın doğum günü için hazırladığım pastanın artan şeker hamuru ile bu yıl ki pastamızı yaptım.
Süslemeyi fazla abartmadan sade hazırladım.
Pandispanyayı her sene kek hamuru ile hazırlardım çünkü ben biraz pandispanya özürlüyüm : )
Yaptığım pandispanyalar ya kabarmıyor, yada çok sert oluyordu.
Bu sene herkesin pandispanyalarını çok meth ettiği, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi, Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya"yı denedim, sonuç; Mükemmel.
Tarifi harfiyen uyguladım, pandispanyam hem çok güzel kabardı, hemde yumuşacık oldu, içini ıslatmama gerek kalmadı.
Pastayı süslerken minik kalpler ve şeker hamurundan güller, gofretten yapraklar kullandım.
Bence pasta yapmanın en güzel tarafı kaplaması bittikten sonra süslemek.
"Afiyetle Kalın"
Her yıl bugün için bir pasta hazırlıyorum.
Eşim eskiden şeker hamuruna çok karşı olduğu için pastaları hep krem şanti ile hazırlardım.
Bu sene biraz daha makul karşılıyor ama sadece beyaz olanlara razı oluyor, gıda boyasını yine istemiyor.
Bende kızımın doğum günü için hazırladığım pastanın artan şeker hamuru ile bu yıl ki pastamızı yaptım.
Süslemeyi fazla abartmadan sade hazırladım.
Pandispanyayı her sene kek hamuru ile hazırlardım çünkü ben biraz pandispanya özürlüyüm : )
Yaptığım pandispanyalar ya kabarmıyor, yada çok sert oluyordu.
Bu sene herkesin pandispanyalarını çok meth ettiği, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi, Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya"yı denedim, sonuç; Mükemmel.
Tarifi harfiyen uyguladım, pandispanyam hem çok güzel kabardı, hemde yumuşacık oldu, içini ıslatmama gerek kalmadı.
Pastayı süslerken minik kalpler ve şeker hamurundan güller, gofretten yapraklar kullandım.
Bence pasta yapmanın en güzel tarafı kaplaması bittikten sonra süslemek.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)