En ilginç tarafıda fosforlu yeşil renginde kılçıklarının olması.
Bazen boyu 1 metreye yaklaşıyormuş.
Balıkçı da zarganayı gördükten sonra aklıma ilk önce şiş yapmak geldi.
Her zaman ki gibi ben pişirdim, eşim yedi : )
"Afiyetle Kalın"
Sizin isteğinize bağlı olarak kafasını bırakıyorlar yada koparıyorlar.
Malzemeler;
Yarım kilo zargana balığı,
Yarım kilo arpacık soğan,
Tuz, zeytinyağı,
1 paket çöp şiş.
ZARGANA ŞİŞ TARİFİ;
Zargana balığını balıkçınıza temizletin.
Akan suyun altında iç kısmını iyice yıkayın.
Elinize gelebilecek boyda ki kılçıklarını temizleyin.
4-5 santim boyunda kesin.
Tuzunu serpin ve karıştırın.
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve yıkayın.
Çöp şişe bir balık, bir arpacık soğan olarak dizin.
Teflon tavanın dibine biraz zeytinyağı dökün ve önlü arkalı şişleri pişirin.
Bol yeşillik ve roka ile sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"