17 Nisan 2010 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-5

Mönüde ki kışlık sebzelerden anlayacağınız üzere bu kahvaltı masası kış aylarında hazırlandı.
Yine şarküteri ürünleri kullanmadığım bir mönü oldu.
Günün tek fiyaskosu, piştikten sonra soğumasına fırsat vermeden kalıbından çıkarmaya çalıştığım ama dibi kalıpta kalan kek oldu : (
Neyse ki tadı yerindeydi, üzerini de orman meyveli krem şanti ile kapladım,
görüntü olarak biraz kendine geldi : )


Kahvaltı mönümüz;


Tavuklu Milföy


Kereviz Salatası


Yumurtalı Pırasa


Soğumasına fırsat vermeden kalıptan çıkardığım için, dibi kalıpta kalan Yaban Mersinli Kek


Peynir Tabağı ( beyaz peynir, kaşar peynir, köy peyniri, Van otlu peyniri, cherry domates)


Kış aylarının vazgeçilmezi tahin-pekmez, kestane balı, çilek reçeli, kaymak.
"Afiyetle Kalın"


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Emirgan Korusunda ki gezimizin 2. bölümünde Sarı ve Beyaz Köşkü, Beyaz köşkün önünde ki havuzu ve pek çok lale resmini görebilirsiniz.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu 2010 2.Bölüm
 

15 Nisan 2010 Perşembe

ENGİNAR YAHNİSİ

Muhterem'le AfiyetleEnginarı nasıl pişirir siniz?
Ben genellikle kase şeklinde kullanırım.
Hep içine bir şeyler yerleştirebileceğim şekilde pişiririm.
Bu şekilde doğrayarak pişirmeyi yemek dergisinde görmüştüm, ilk defa denedim.
Evdekiler sonuçtan pek memnun kaldı, severek yendi : )
Enginarı kase şeklinde kullandığınız zaman en güzel enginarı alayım diye düşünüyorsunuz ama bu tarifte enginar kesilerek kullanıldığı için küçük boy olanlardan kullanabilirsiniz.
Enginarla hazırladığım diğer tüm tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

14 Nisan 2010 Çarşamba

NARLI SU MUHALLEBİSİ

Kızımla muhallebiyi, şerbetli tatlılardan daha çok seviyoruz.
Şerbetli tatlılara bakarak daha hafif ve pratik olduğu içinde en çok sütlü tatlı yapıyorum.
Su muhallebilerinde genellikle gül suyu bulunuyor ama ben tatlıda gül suyunu sevmediğim için eklemedim.
Tarif; Lezzet dergisinin "Sütlü Tatlılar" ekinden alınmıştır.
"Afiyetle Kalın"