Yöresel olarak bizde elde açma yufka ile çok yapılır.
Elde ince yufka açmayı ne yazık ki bilmediğim için, hazır yufka ile yapıyorum.
Bazen böreğin içine ne koysam diye kararsız kalırız, peynirliyi herkes yemez, kıyma o anda bulunmayabilir, patates uzun süren bir haşlama süreci ister ama yumurta her evde bulunur ve hemen, hızlı bir şekilde iç olarak hazırlanır.
Bu tarifte amacım daha çok yumurtalı için hazırlanmasını tarif etmek, yufkanızı istediğiniz şekilde sarabilir yada tepside tepsi böreği şeklinde hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
YUMURTALI BÖREK;
Malzemeler;
1 kilo yufka,
5 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,(birazı ile yufka yağlanacak, birazıda böreğin üzerine sürülecek)
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
Tuz.
Tarifi;
Tencereye 2 su bardağı döküp, kaynatın.
Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.
Yumurtaları teker teker kaynayan tuzlu suyun içine kırın.
Yumurtaların pişmesine fırsat vermeden hemen karıştırın.
Suda pişen yumurtayı süzün.
Yufkanın üzerine sıvı yağ sürün.
Üzerine yumurtalı içten yerleştirip, istediğiniz şekilde sarın.Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Yoğurt, yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağı çırparak karıştırın ve böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yumurtalı böreği sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"