14 Temmuz 2010 Çarşamba

YEŞİL MERCİMEK SALATASI


Bu güzel, yeşil mercimek salatasını ablam hazırladı.
İçinde her zamanki malzemeler dışında kuş üzümü de vardı.
Kuş üzümü suda biraz bekletilerek şişmesi sağlanıyor ve ondan sonra salataya ekleniyor.
Kuş üzümünün hafif tatlı tadı salataya bambaşka bir lezzet vermişti.
Ellerine sağlık ablacığım : )
"Afiyetle Kalın"

YEŞİL MERCİMEK SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı yeşil mercimek,
1 su bardağı pirinç,
2 adet havuç,
1 çay bardağı kuş üzümü,
Yarım demet maydanoz,
1-2 diş sarımsak,
İsteğe bağlı 1-2 dal taze soğan,
Tuz, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Tarifi;
Yeşil mercimekleri akşamdan ıslatıp, sabah haşlayın.
Pirinçleri de haşlayın.
Kuş üzümlerini suda bekleterek şişmesini sağlayın.
Havuçları rendeleyin.
Maydanozları incecik kıyın.
Sarımsakları az tuzla dövün.
Taze soğanı küçük küçük doğrayın.
Hazırladığınız malzemeleri salata kasesinde bir araya getirin.
Tuzunu, baharatlarını ve zeytinyağını ekleyin.
İyice karıştırarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


13 Temmuz 2010 Salı

LİMONLU KAKAOLU KEK

Limonun ferahlatan etkisi girdiği her üründe kendisini belli ediyor.
Sadece içeceklerde değil, kek-kurabiye gibi hamur işlerinde de mis gibi kokusu ile yaptıklarınızın tadına tat katan bir lezzet veriyor.
"Afiyetle Kalın"


12 Temmuz 2010 Pazartesi

HELLİM PEYNİRLİ MANTAR

Muhterem'le afiyetle
Hellim peyniri ile geç tanıştım ama kendisini çok severim.
Hellim peynirli tarifleri severek yaparım.
Bu tarif Lezzet dergisinde şişe dizilmiş olarak yayınlandı.
Benim şişle uğraşacak vaktim yoktu ve en pratik olarak bu tarif ortaya çıktı.
Bu tarifin tek uğraştırıcı tarafı hellimi ve mantarı ayrı ayrı kavurup, daha sonra bir araya getirmek.
Lezzeti müthiş, özellikle sıcakken ve hellimler yumuşacıkken nefis oluyor.
"Afiyetle Kalın"