Faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çok.
Kışın kıvırcık salatayı rendelenmiş havuç ve turp ile hazırlarım.
Haşlama et yemeklerinde de renkli görüntüsü ve tadı için havuç kullanırım.
Son yıllarda ise havucun tek başına kullanıldığı salatalar favorim oldu.
Bazen rendeleyip kavurarak bu şekilde, yada dilim dilim doğrayıp az yağda sote yaparak veya sebze soyucu ile şerit şerit keserek spagetti şeklinde hazırlıyorum.
Velhasıl ben havuçlu salataları çok seviyorum :)
Ayrıca bakınız;
Havuç Sote
Spagetti Havuç
Patates Yatağında Havuç Tarator
Velhasıl ben havuçlu salataları çok seviyorum :)
Ayrıca bakınız;
Havuç Sote
Spagetti Havuç
Patates Yatağında Havuç Tarator
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
5-6 adet havuç,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Kuru nane,
Kırmızı pul biber.
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın.
Rendenin iri kısmında rendeleyin.
Tencereye yağı dökün, biraz kızınca içine rendelediğiniz havucu ekleyin.
Tuzunu ilave edin ve karıştırak yumuşayıncaya kadar kavurun.
Pişen havucu biraz dinlendirerek soğutun.
Servis tabağına yerleştirdiğiniz havucun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Kuru nane ve kırmızı pul biber ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"