26 Ekim 2010 Salı

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI

carrot saladKış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden olan havuç, salatalarda-yemeklerde hem lezzet, hemde görsellik olarak kendisine yer buluyor.
Faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çok.
Kış sebzelerinden ıspanak ve pırasayı mutlaka havuç ile pişiririm.
Kışın kıvırcık salatayı rendelenmiş havuç ve turp ile hazırlarım.
Haşlama et yemeklerinde de renkli görüntüsü ve tadı için havuç kullanırım.
Son yıllarda ise havucun tek başına kullanıldığı salatalar favorim oldu.
Bazen rendeleyip kavurarak bu şekilde, yada dilim dilim doğrayıp az yağda sote yaparak veya sebze soyucu ile şerit şerit keserek spagetti şeklinde hazırlıyorum.
Velhasıl ben havuçlu salataları çok seviyorum :)
Ayrıca bakınız;

Havuç Sote

Spagetti Havuç 

Patates Yatağında Havuç Tarator
 
"Afiyetle Kalın"
yoğurtlu havuç salatasıYOĞURTLU HAVUÇ SALATASI;
Malzemeler;
5-6 adet havuç,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Kuru nane,
Kırmızı pul biber.
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dış kabuğunu kazıyın.
Rendenin iri kısmında rendeleyin.
Tencereye yağı dökün, biraz kızınca içine rendelediğiniz havucu ekleyin.
Tuzunu ilave edin ve karıştırak yumuşayıncaya kadar kavurun.
Pişen havucu biraz dinlendirerek soğutun.
Servis tabağına yerleştirdiğiniz havucun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Kuru nane ve kırmızı pul biber ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

24 Ekim 2010 Pazar

MANTARLI PİDE

Muhterem'le AfiyetlePide, özellikle hafta sonları aile bir aradayken seve seve yenen nefis bir hamur işi.
İçindeki malzeme ise, ailenin fertlerinin isteğine göre belirlenir.
Ben et-kıyma-sucuk-sosis gibi şarküteri ürünlü olanları tercih etmiyorum ama eşimin en sevdiği çeşit, bu tarz etli ve şarküteri ürünlü olan pideler oluyor.
Bende bu tarifteki miktarda hamur hazırlayıp, muhtelif boyutlardaki (27-20-18 cm) tart kalıplarımda farklı iç malzemeleri ile hazırlıyorum.
Mesela bu pideyi hazırladığım gün 1 kaşarlı, birde sucuklu pide vardı, herkes istediği pideden yedi.
Bu ölçü ile yuvarlak Borcam ve bir tart kalıbında pide, yada 3 adet tart kalıbında pide çıkıyor.
"Afiyetle Kalın"


23 Ekim 2010 Cumartesi

TEŞEKKÜRLER...

Bu hafta ne yazık ki internete fazla giremedim.
2 gün önce bloguma girdiğimde ise beni büyük bir sürpriz bekliyordu.
En eski blogcu arkadaşlarımdan olan Lama Mutfakta benim kendisine şiir olarak yazdığım yorumları bir yazı altında toplamış ve yayınlamış.
Bakınız; Lama'ya özel, en güzel şiirler!
Üstelik üşenmeden hangi şiiri hangi yazısı için yazdığımı anlatacak, link verecek kadar uğraşmış.
Açıkçası yazıyı ağzım kulaklarımda büyük bir mutlulukla ama aynı zamanda biraz mahçup bir şekilde okudum.
Sağolsun bu yazı sayesinde yazdığım şiirler arşivde kaybolmak yerine bir yazıda toplanıp, bir arada oldular.
Yazdıklarıma şiir desekte çok ciddi şeyler değil.
Hani daha çok eğlencelik, çerezlik dörtlükler : )
Aslında şiir denemeyecek kadar basitler ama uyumlu oldukları için biraz etki bırakıyor.
Şiir benim için oturup, düşünülerek yazılan değil, anlık olan bir şey.

Son dönemde, olaylar karşısında aklıma gelen şiirleri Sessiz Kalamam blogumda yayınlıyorum.
Bu güzel jestin için Lama sana çok teşekkür ediyorum : )

Bu arada;
"Şifalı Yemekler" blogundan Fuat Bey beni ve 15 arkadaşımızı "One Lovely Blog Award" ödülüne layık görmüş, çok teşekkür ederim.
Bende aynı ödülü tüm blog yazarı arkadaşlarıma hediye ediyorum.
"Afiyetle Kalın"