Kış geldi, çorba tariflerine ağırlık vermek gerek diyeceğim ama İstanbul bu aralar bahardan kalma günler yaşıyor.
Doğalgaz harcamadığımız için, hava güzel olduğu için, poyraz sayesinde çamaşırlar çabucak kuruduğu için durumdan şikayetçi değilim ama her mevsim kendi zamanın da güzel.
"Afiyetle Kalın"
KREMALI HAVUÇ ÇORBASI;
Malzemeler;
3 adet havuç,
1 adet patates,
1 yemek kaşığı un,
1 küçük paket krema,
1 tutam dereotu,
4-5 kaşık zeytinyağı,
Tuz.
TARİFİ;
Havuçları ve patatesi yıkayıp, dış yüzeyini kazıyıp, ayrı ayrı rendeleyin.
Dibine yağ döktüğünüz tencerede önce havuçları kavurmaya başlayın.
Havuçlar biraz kavrulunca, patatesleri ekleyin.
Biraz da patateslerle kavurup, 1 yemek kaşığı un ekleyin.
Sürekli karıştırark unu biraz kavurun.
3-4 bardak su ve tuzunu ekleyin ve pişmeye bırakın.
Çorbayı isterseniz bu aşamada blender ile çırpıp, pürüzsüz yapabilirsiniz.
Dereotunu yıkayın ve incecik kıyın.
Krema ve dereotunu tencereye ekleyin.
4-5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
3 Aralık 2010 Cuma
1 Aralık 2010 Çarşamba
BÖBREK SOTE
Bu yıl Kurban Bayramı'nda, şap hastalığı tehlikesi yüzünden, büyük baş kurbanlıklar Avrupa Yakası'na geçemedi.
Bu tarafta olanlarda pek çok kişiye yetmedi.
Angus tipi ithal hayvanlara da güvenemediğimiz için ilk defa küçük baş kurban kestik.
Kurbanda sakatat olarak ciğeri, yüreği bayramın 2. günü pişirdim.
Böbrekleri de iki gün önce pişirdim.
Daha önce ki böbrek pişirmemden aldığım dersle : ) böbrekleri 2 gün suyunu sürekli değiştirdiğim su dolu bir kasede beklettim, sonra pişirdim.
Bu şekilde kokusu neredeyse yok oldu.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarif ile Hobi Dünyam Yemek Etkinliği #8 -Kurban Bayramı Sofraları Etkinliği'ne katılıyorum. Ev sahibi olan Yeşil Mutfaktan Tarifler blogunun sahibi olan Özlem'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Sumaklı soğan salatası tarifi burada
Mor lahanayı normal bıçakla doğradığınız zaman sertliğini almak için azıcık tuz ile ovarak 10-15 dakika bekletmenizi öneririm.
BÖBREK SOTE;
Malzemeler;
1 çift böbrek (ben küçükbaş kurbanımızın böbreğini kullandım)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kekik-kırmızı pul biber ve benzeri baharatlar.
Sunum için;
1 küçük boy mor lahana,
1 adet kuru soğan,
Soğan salatası için;
2 adet kuru soğan,
6-7 dal maydanoz,
1 yemek kaşığı sumak,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Böbreklerin pişerken kokmaması için, 1-2 gün önceden su dolu bir kaseye bırakın.
Günde 2-3 defa suyunu değiştirin.
Not; Kase buzdolabında beklemelidir.
Pişirmeden önce yatay bir şekilde kesip, ikiye ayırın.
Derin bir tencere yada kaçerola'ya(derin el tavası) 1 yemek kaşığı yağ döküp, böbrekleri içine atın.
Kapağını kapatarak ara sıra sallayarak içinde ki suyu salmasını sağlayın.
İçinde ki su çıkınca hemen süzün.
Tencereye yağın geri kalanını ekleyip, böbrekleri tekrar içine atın.
Ara sıra karıştırarak böbrekleri pişirin.
Üzerine istediğiniz baharatları ve tuzunu ekleyip, sunum için hazırladığınız salataların üzerine yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bu tarafta olanlarda pek çok kişiye yetmedi.
Angus tipi ithal hayvanlara da güvenemediğimiz için ilk defa küçük baş kurban kestik.
Kurbanda sakatat olarak ciğeri, yüreği bayramın 2. günü pişirdim.
Böbrekleri de iki gün önce pişirdim.
Daha önce ki böbrek pişirmemden aldığım dersle : ) böbrekleri 2 gün suyunu sürekli değiştirdiğim su dolu bir kasede beklettim, sonra pişirdim.
Bu şekilde kokusu neredeyse yok oldu.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarif ile Hobi Dünyam Yemek Etkinliği #8 -Kurban Bayramı Sofraları Etkinliği'ne katılıyorum. Ev sahibi olan Yeşil Mutfaktan Tarifler blogunun sahibi olan Özlem'e kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.
Sumaklı soğan salatası tarifi burada
Mor lahanayı normal bıçakla doğradığınız zaman sertliğini almak için azıcık tuz ile ovarak 10-15 dakika bekletmenizi öneririm.
BÖBREK SOTE;
Malzemeler;
1 çift böbrek (ben küçükbaş kurbanımızın böbreğini kullandım)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kekik-kırmızı pul biber ve benzeri baharatlar.
Sunum için;
1 küçük boy mor lahana,
1 adet kuru soğan,
Soğan salatası için;
2 adet kuru soğan,
6-7 dal maydanoz,
1 yemek kaşığı sumak,
Tuz, zeytinyağı.
TARİFİ;
Böbreklerin pişerken kokmaması için, 1-2 gün önceden su dolu bir kaseye bırakın.
Günde 2-3 defa suyunu değiştirin.
Not; Kase buzdolabında beklemelidir.
Pişirmeden önce yatay bir şekilde kesip, ikiye ayırın.
Derin bir tencere yada kaçerola'ya(derin el tavası) 1 yemek kaşığı yağ döküp, böbrekleri içine atın.
Kapağını kapatarak ara sıra sallayarak içinde ki suyu salmasını sağlayın.
İçinde ki su çıkınca hemen süzün.
Tencereye yağın geri kalanını ekleyip, böbrekleri tekrar içine atın.
Ara sıra karıştırarak böbrekleri pişirin.
Üzerine istediğiniz baharatları ve tuzunu ekleyip, sunum için hazırladığınız salataların üzerine yerleştirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
OSCAR ÖDÜLÜ
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)