24 Aralık 2010 Cuma

PAZI YAPRAĞINDA TEKİR BUĞULAMA

Tekir balığı görüntüsü ile barbunya balığına çok benzer.
Aralarında ki farkı sıkı bir balıksever anlayabilir.
Bilirsiniz ben balık yiyemiyorum ama bu, sayfamın balık tariflerinden mahrum kalmasını gerektirmez.
Tabii eşimin balık düşkünü olması işimi çok kolaylaştırıyor.
Evde balık yiyecek biri olmasaydı işte o zaman hiç balık tarifi veremezdim.


STYLİSH BLOGGER ÖDÜLÜ

"Şifalı Yemekler" blogundan Fuat Bey beni ve 15 arkadaşımızı "Stylish Blogger Award" ödülüne layık görmüş, çok teşekkür ederim.
Bende aynı ödülü kendi emeği ile blogunu hazırlayan, tüm blog yazarı arkadaşlarıma hediye ediyorum.
"Afiyetle Kalın"

22 Aralık 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

yemeğiEvdekilerin yemek seçmemesi bir ev hanımı için bulunmaz bir nimettir.
Çok şükür bizimkiler yemek seçmezler, hemen hemen her sebzeyi yerler.
Pırasa ise seveni az olduğu için pek çok eve girmez.
Bizde daha çok zeytinyağlısı ve yumurtalısı tüketilir.
Zeytinyağlı pırasayı kayınvalidemden öğrenmiştim, bizde pırasa hep kıymalı ve salçalı pişerdi o yüzden zeytinyağlı pırasa ile tanışmam evlendikten sonra oldu.
Arada sırada da kuzu eti ile pişiririm.
Yumuşacık kuzu eti ile pırasa nefis oluyor.
"Afiyetle Kalın"

leek

Pırasa ile hazırladığım diğer tariflerim için, bakınız;

Pırasalı Gözleme

Yumurtalı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Etli Pırasa Sarması

recipe
ZEYTİNYAĞLI PIRASA;
Malzemeler;
1 kilo pırasa,
2 adet orta boy havuç,
2 yemek kaşığı pirinç,
Tuz, zeytinyağı,
Servis için;
Limon.
Not;
Zeytinyağlıların vazgeçilmezi olan kesme şekeri ben pırasa da kullanmıyorum, o yüzden malzeme listesinde yok.
ZEYTİNYAĞLI PIRASA TARİFİ;
Pırasanın ilk katını soyup, atın.
Baş kısmını kesin, yıkayın.
Yaprakların iç kısmı çamurlu olabiliyor, o bölgedeki çamurları ayrıca dikkatli yıkayın.
Pırasaları isterseniz halkalar halinde, isterseniz bu tarifte olduğu gibi verev biçimde kesin.
Havuçları da pırasalar gibi doğrayın.
Tencereye pırasaları, havucu, pirinci, tuzu ve zeytinyağını bir seferde çiğden yerleştirin.
1 su bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Piştikten sonra soğutup, limon dilimleri ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"