Bugünlerde bazı ailelerde hindi telaşı aldı başını gidiyor.
Açıkçası biz yeni yılı hindi pişirip, kutlayan bir aile değiliz.
Ama sağlıklı olduğu için hindi eti sık sık masamızda yerini alır.
Eskiden hindi eti daha çok yılbaşında ortaya çıkar, sonra piyasadan kalkardı.
Şimdi pek çok firma piyasaya parçalanmış hindi eti sunuyor.
Yoksa 3-4 kişilik bir aile koca hindiyi tek başına bitiremezdi.
Yıllar önce eşimin abisinin köydeki evine gitmiştik.
Abimizin 3 adet hindisi vardı ve birisini kesip, tirit hazırlamışlardı.
Hindinin yağlı suyu ile tirit nefis olmuştu.
Bugünkü tarifte hindinin göğüs ve but bölümünden hazırlanan kuşbaşı büyüklüğünde ki hindi etini kullandım.
"Afiyetle Kalın"
HİNDİ YAHNİSİ;
Malzemeler;
Yarım kilo göğüs ve but bölümünden hazırlanmış kuşbaşı hindi eti,
1 büyük kase arpacık soğanı,
Yarım kilo küçük boy mantar,
2 adet domates,
2 adet sivri biber,
Maydanoz,
Tuz, zeytinyağı,
Kırmızı pul biber, karabiber.
HİNDİ YAHNİSİ TARİFİ;
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış Hindi etini yıkayıp, süzün.
Tencereye eti yerleştirip, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Arpacık soğanlarını temizleyip, yıkayın ve ete ekleyin.
Mantarları temizleyip, yıkayın tencereye ekleyin.
Hindi eti yavan olduğu için tencerenin içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Domatesi, biberi, maydanozu küçük küçük doğrayarak hindi etine ekleyin.
Etin pişmesine yakın tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyerek biraz daha pişirin.
Not;
Mantarın salacağı suyu ve domatesin suyunu düşünerek içine su ilave etmiyoruz ama daha sulu olmasını isterseniz 1 çay bardağı su ilave edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
28 Aralık 2010 Salı
24 Aralık 2010 Cuma
PAZI YAPRAĞINDA TEKİR BUĞULAMA
Aralarında ki farkı sıkı bir balıksever anlayabilir.
Bilirsiniz ben balık yiyemiyorum ama bu, sayfamın balık tariflerinden mahrum kalmasını gerektirmez.
Tabii eşimin balık düşkünü olması işimi çok kolaylaştırıyor.
Evde balık yiyecek biri olmasaydı işte o zaman hiç balık tarifi veremezdim.
STYLİSH BLOGGER ÖDÜLÜ
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)