Haşhaşlı tatlı, bu yaz bir kaç yerde tadına baktığım ve çok beğendiğim bir tatlı tarifiydi.
Ablam Ramazan ayında iftarda tatlı olarak bu hafif ve lezzetli tatlıyı yapınca hemen tarifini aldım.
Bu tarifte çok ağır olmayan hafif bir şerbet var.
Şerbet tatlıya tamda benim sevdiğim gibi hafif bir nemlenme sağlıyor.
Üzerini süslemek için bu tarifte meyvalı sos kullanılıyor ama isterseniz çırpılmış krem şanti ve kivi kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAŞHAŞLI TATLI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 paket kabartma tozu,
1 su bardağı haşhaş,
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
3 su bardağı un,
Not;
Un miktarı yumurtanızın iriliğine, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak artabilir.
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
2 paket meyvalı sos.
TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırıp, kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpın, içine şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Süt, sıvıyağ gibi sıvı malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Unu, kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Limon kabuğu rendesini ve haşhaşı da ekleyip, karıştırın.
Fırına dayanıklı tepsinizi yağlayın ve hafifçe unlayın.
Hazırladığınız kek hamuru kıvamında ki tatlı hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında pişirin.
Piştikten sonra ılınmasını beklediğiniz tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Üzerini süslemek için;
Meyvalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun ve tatlının üzerine yayın.
Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
13 Ocak 2011 Perşembe
9 Ocak 2011 Pazar
EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI
Bugün eşimle evliliğimizin 24. yıldönümü.
Her sene olduğu gibi bu senede bir pasta hazırladım.
Bazen pastayı 1 gün önceden hazırlayıp, sabahtan sayfamda yayınlıyorum ama bu sefer pastayı sabahtan hazırladım.
Bu sene de, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi "Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya" tarifini kullanarak pandispanyamı hazırladım.
Süslemek için biraz işin kolayına kaçıp, maket çiçekler kullandım.
Maket çiçekleri kenar süslemesinde kullandım.
Bizde şeker hamurundan güllerde yenmediği için maket kullanmakta bir sakınca görmedim.
Allah ömür verirse seneye 25. yılımızda daha farklı bir pasta düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
Her sene olduğu gibi bu senede bir pasta hazırladım.
Bazen pastayı 1 gün önceden hazırlayıp, sabahtan sayfamda yayınlıyorum ama bu sefer pastayı sabahtan hazırladım.
Bu sene de, Hünerli Bayanlar blogunun sahibi "Müge'nin pandispanya tariflerinden "yoğurtlu pandispanya" tarifini kullanarak pandispanyamı hazırladım.
Süslemek için biraz işin kolayına kaçıp, maket çiçekler kullandım.
Maket çiçekleri kenar süslemesinde kullandım.
Bizde şeker hamurundan güllerde yenmediği için maket kullanmakta bir sakınca görmedim.
Allah ömür verirse seneye 25. yılımızda daha farklı bir pasta düşünüyorum.
"Afiyetle Kalın"
6 Ocak 2011 Perşembe
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ
Geçen ay, çalışmalarını severek takip ettiğim Sütüme Sarelleme Karışma blogunda "içli köfte börek-avcı böreği" tarifini gördüm.
Özge'nin o güzelim resimlerle yapılışını da tek tek anlatması ile mutlaka deneyeceğim tarifler arasında bu börek ilk sıraya yerleşti.
Tarifi önce kendimiz için denedim, çok hoşumuza gitti.
Geçen hafta 20 kişilik misafir gurubuma da pişirdim, yine günün en sevilen ürünlerinden birisi oldu.
Eminim ben bu böreği daha çooook pişireceğim : )
"Afiyetle Kalın"
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ;
Malzemeler;
4 adet yufka,
İç malzemesi;
250 gram köftelik yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Üzeri için;
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu.
TARİFİ;
Özge yapılışını bol resimli hazırlamış, yapım aşaması burada
Bulguru ayıklayıp, yıkayın, süzün.
Üzerine az miktarda kaynar su ilave ederek yumuşamasını sağlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencerinin dibine biraz zeytinyağı dökün ve soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanın içine kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladıktan sonra içine bulguru, ceviz içini, baharatları ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Yufkayı tezgaha serin.
Üzerine su ile seyrelttiğiniz zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.
Ben ikinci yufkanın üzerine de yağlı su sürdüm.
Yağlanmış yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra da sekize bölerek sigara böreği saracakmış gibi üçgenler hazırlayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirin ve sarın.
Yumurtayı geniş bir tabakta çırpın.
Sardığınız böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Not;
Eğer galeta ununuz yoksa rondoda iyice ufaladığınız Etimek işinizi görecektir.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine böreği yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Mutlaka sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Özge'nin o güzelim resimlerle yapılışını da tek tek anlatması ile mutlaka deneyeceğim tarifler arasında bu börek ilk sıraya yerleşti.
Tarifi önce kendimiz için denedim, çok hoşumuza gitti.
Geçen hafta 20 kişilik misafir gurubuma da pişirdim, yine günün en sevilen ürünlerinden birisi oldu.
Eminim ben bu böreği daha çooook pişireceğim : )
"Afiyetle Kalın"
İÇLİ KÖFTE BÖREK-AVCI BÖREĞİ;
Malzemeler;
4 adet yufka,
İç malzemesi;
250 gram köftelik yağsız kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 büyük çay bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tepeleme kuş üzümü,
5-6 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, zeytinyağı.
Üzeri için;
1 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu.
TARİFİ;
Özge yapılışını bol resimli hazırlamış, yapım aşaması burada
Bulguru ayıklayıp, yıkayın, süzün.
Üzerine az miktarda kaynar su ilave ederek yumuşamasını sağlayın.
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Tencerinin dibine biraz zeytinyağı dökün ve soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanın içine kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin.
Kıyma kavrulmaya başladıktan sonra içine bulguru, ceviz içini, baharatları ve ince ince doğradığınız maydanozu ekleyin.
Yufkayı tezgaha serin.
Üzerine su ile seyrelttiğiniz zeytinyağı sürün.
Diğer yufkayı da yağladığınız yufkanın üzerine serin.
Ben ikinci yufkanın üzerine de yağlı su sürdüm.
Yağlanmış yufkayı önce ikiye, sonra dörde, sonra da sekize bölerek sigara böreği saracakmış gibi üçgenler hazırlayın.
Kestiğiniz yufkanın geniş kenarına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirin ve sarın.
Yumurtayı geniş bir tabakta çırpın.
Sardığınız böreği önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Not;
Eğer galeta ununuz yoksa rondoda iyice ufaladığınız Etimek işinizi görecektir.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine böreği yerleştirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Önceden ısıttığınız, orta hararette ki fırında pişirin.
Mutlaka sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)