16 Mayıs 2011 Pazartesi

FIRINDA SULTANİ BEZELYE

Sultani Bezelye pişirmek için son çağrı : )
Sultani bezelyeyi çok severim, her bahar tezgahlarda göründüğü anda alıp, bol bol pişiririm.
Fakat bu güzelim sebze tezgahlarda en fazla 3 hafta bulunur.
Bugünlerde tezgahlarda ki son günlerini yaşıyor.
Bu arada sultani bezelye ile yapılabilen çok az tarif vardır, o yüzden gördüğüm sultani bezelye tariflerini hemen denerim.
Geçen hafta Taner'in Eşi isimli blogda bu tarifi gördüm ve hemen denedim.
Sultani bezelyeyi değişik bir şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"


11 Mayıs 2011 Çarşamba

ENGİNAR KASESİNDE FIRIN MAKARNA

Enginarın kase şekline bayılıyorum.
Farklı tarifler denemek, içinde bir şeyler sunmak için enginar kasesi çok ideal.
Bu sezon enginar alıp, klasik usullerde pişirdim ama burada yayınlamak için farklı sunumlarda düşündüm.
Birisi bugünkü tarifimiz olan enginar kasesinde fırın makarna, diğer farklı tarifi de önümüzde ki günlerde yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

10 Mayıs 2011 Salı

ÇİRİŞ OTU YEMEĞİ

Her yörenin kendine özgü pek çok ürünü ve yenilebilir otu var.
Bizim oraların (Kastamonu) en meşhur otu Hodan / Ispıt'tır.
Yıllardır bahar aylarında pazardan Hodan aldım, Hodan pişirdim.
Bu sene farklı otları da denemeye karar verdim.
İlk önce Kazayağı Otunu, Labada'yı en sonunda da Çiriş Otu'nu denedim.
Çiriş otunun tam tahmin ettiğim gibi bir tadı var.
Tarif olarak klasik pirinçli yemeğini yaptım ama kuzukulağı ile yapılan bir yemeğinin çok güzel olduğunu duydum.
Farklı tariflerini yaptıkça buraya ekleyeceğim.

Çiriş Otu ile hazırladığım diğer tariflerim;

 
 
 
Diğer Otlu Tariflerim; 👉Yenilebilir Ot Tarifleri

"Afiyetle Kalın"