Ne yazık ki her zaman, her evde et olmayabiliyor ama bayramdan sonra et girmeyen pek çok eve et giriyor.
Dana rosto, nuar veya kontrfile et ile hazırlanan bir et yemeği.
İsterseniz fırında pişirerek yada tencerede sebzelerin içinde pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Ben sebzelerle suda pişirerek hazırladım.
Nuar eti pek çok kişi sevmez ama ben pek severim, tavuk göğsü gibi yağsız ve lifli bir yapısı vardır ve rosto yapmaya çok uygundur.
Rostoyu pişirdikten sonra servis için, patates püresi, pirinç pilavı yada domates ile hazırlayacağınız sosu kullanabilirsiniz.
Bir de içinde piştiği sebzeli suyu un ile koyulaştırıp, blenderden geçirip, etin üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
DANA ROSTO;
Malzemeler;
1 kiloluk dana nuar,
2 adet kuru soğan,
2 adet kereviz,
2 adet havuç,
6-7 dal maydanoz,
2-3 adet defne yaprağı,
Tuz, tane karabiber, zeytinyağ.
Eti bütün olarak yıkayıp, süzün.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağ döküp, etin her tarafını çevire çevire hafifçe kızartın.
Tencerenin içine dörde bölünmüş soğanları, kerevizleri, dilimlenmiş havuçları, tane karabiberi, defne yapraklarını ve maydanoz yapraklarını ilave edin.
Üzerine 1 litre su ekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte hemen hemen 1-1,5 saat pişirin.
Eğer et pişmemişse biraz daha su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz.
Tuzunu pişmesine yakın ilave edin.
Et piştikten sonra suyun içinden defne yapraklarını çıkarıp, bu suyu çorbalarda kullanabilirsiniz.
Ya da sebzeli suyun içine 2 kaşık un ilave edip, sosu koyulaştırıp, blenderden geçirebilir etin üzerine dökebilirsiniz.
Servis için, servis tabağını patates püresi-pilav veya domates sosu ile kaplayıp, üzerine eti yerleştirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"