Sosisli makarnayı Pelin'de görmüştüm, değişik görünümü ile yapılacaklar listesine almıştım.
Daha sonra aynı tarifi, "ahtapot makarna" olarak Dilek'te gördüm, ahtapot makarna ismi bu tarif için çok uygun olmuş.
"Afiyetle Kalın"
12 Aralık 2011 Pazartesi
HAŞHAŞLI REVANİ
Haşhaşlı Revani tatlısını Ramazan'da yapmıştım ama yayınlamayı unutmuşum.
Ramazan yaz aylarında olduğu için misafirlerime iftarda ikram etmek üzere hafif, fazla ağır ve şerbetli olmayan bir tatlı yapmak istedim.
Haşhaşlı tatlı diye bir tatlı tarifim var, onu sık sık yapıyordum ama birde revanisini denemek istedim.
Kalabalık iftar yemeği için hazırladım, bu yüzden fırın tepsisi kullandım.
Bu sebeple daha ince bir revani oldu, fırın tepsisi yerine kare veya dikdörtgen Borcam kullanırsanız daha kalın bir revaniniz olur.
Krem şanti olarak Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.
Birde servis yaparken yanında kesme dondurma ile servis yaptım.
Haşhaşlı Revani'nin menüsünde bulunduğu iftar yemeği👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ramazan yaz aylarında olduğu için misafirlerime iftarda ikram etmek üzere hafif, fazla ağır ve şerbetli olmayan bir tatlı yapmak istedim.
Haşhaşlı tatlı diye bir tatlı tarifim var, onu sık sık yapıyordum ama birde revanisini denemek istedim.
Kalabalık iftar yemeği için hazırladım, bu yüzden fırın tepsisi kullandım.
Bu sebeple daha ince bir revani oldu, fırın tepsisi yerine kare veya dikdörtgen Borcam kullanırsanız daha kalın bir revaniniz olur.
Krem şanti olarak Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.
Birde servis yaparken yanında kesme dondurma ile servis yaptım.
Haşhaşlı Revani'nin menüsünde bulunduğu iftar yemeği👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
8 Aralık 2011 Perşembe
SÜTLÜ LEVREK ÇORBASI
Bugüne kadar pek çok balık tarifi verdim ama balık çorbası tarifi vermemiştim.
Son zamanlarda eve alınan balıklarla çorba denemelerim oldu.
Önce hamsi ile bir çorba yaptım, tadı balık yemediğim halde benim bile hoşuma gitti.
Geçen hafta da eşimin aldığı levrek ile levrek çorbası yaptım.
Hamsi çorbası tamamen doğaçlama ortaya çıktı fakat levrek çorbasının bir benzerini yemek dergisinde görmüştüm.
Bembeyaz eti ile levrek, çorba yapmak için çok uygun bir balık.
Hamsi çorbasının tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
SÜTLÜ LEVREK ÇORBASI;
Malzemeler;
1 adet fileto levrek,
1 adet orta boy havuç,
1 adet kırmızı biber,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
4-5 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, sıvı yağ.
TARİFİ;
Levreği balıkçınızdan alırken fileto olarak hazırlatın.
Yine de kılçıklarının tamamen çıktığından emin olun.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağda pişirmeye başlayın.
İçine zar büyüklüğünde doğradığınız havuçları ve kırmızı biberi ekleyin.
Kılçıksız levrek etini de küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin.
5-6 dakika karıştırarak hepsini soteleyin.
Üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
Sebzelerin diriliği kayboluncaya kadar pişirin.
Unu süt ile çırpın, karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip, 1-2 taşım kaynatıp, ocağı kapatın.
Maydanozları ince ince doğrayın ve çorbaya ilave edin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen hafta ziyaret ettiğim, sonbaharın bütün renklerini içinde barındıran, tam bir masallar diyarı tadında ki Atatürk Arboretumu ile ilgili yazı dizisinin 1.bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu (canlı ağaç müzesi) 1.Bölüm.
Son zamanlarda eve alınan balıklarla çorba denemelerim oldu.
Önce hamsi ile bir çorba yaptım, tadı balık yemediğim halde benim bile hoşuma gitti.
Geçen hafta da eşimin aldığı levrek ile levrek çorbası yaptım.
Hamsi çorbası tamamen doğaçlama ortaya çıktı fakat levrek çorbasının bir benzerini yemek dergisinde görmüştüm.
Bembeyaz eti ile levrek, çorba yapmak için çok uygun bir balık.
Hamsi çorbasının tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 adet fileto levrek,
1 adet orta boy havuç,
1 adet kırmızı biber,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
4-5 dal maydanoz,
Tuz, karabiber, sıvı yağ.
TARİFİ;
Levreği balıkçınızdan alırken fileto olarak hazırlatın.
Yine de kılçıklarının tamamen çıktığından emin olun.
Kuru soğanı küçük küçük doğrayın, sıvı yağda pişirmeye başlayın.
İçine zar büyüklüğünde doğradığınız havuçları ve kırmızı biberi ekleyin.
Kılçıksız levrek etini de küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin.
5-6 dakika karıştırarak hepsini soteleyin.
Üzerine 3 su bardağı su ilave edin.
Sebzelerin diriliği kayboluncaya kadar pişirin.
Unu süt ile çırpın, karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip, 1-2 taşım kaynatıp, ocağı kapatın.
Maydanozları ince ince doğrayın ve çorbaya ilave edin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Geçen hafta ziyaret ettiğim, sonbaharın bütün renklerini içinde barındıran, tam bir masallar diyarı tadında ki Atatürk Arboretumu ile ilgili yazı dizisinin 1.bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu (canlı ağaç müzesi) 1.Bölüm.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)