14 Aralık 2011 Çarşamba

İNCİR UYUTMASI

İncir uyutması çok ilginç bir tarif.
Muhallebiye benzeyen ama hiç pişirmenize gerek kalmadan sadece süte incir mayalayarak elde edilen bir tatlı.
Bu tarif uzun zamandır aklımdaydı, geçen hafta "İncirli Islak Tatlı" yapmak için kuru incir alınca incir uyutmasını da denedim.
Yapımı çok basit, yoğurt mayalar gibi belli sıcaklıkta ki süte önceden ıslatılıp, yumuşatılmış olan doğranmış incir ve şeker ilave ediliyor.
Sonra blenderden geçirip, üzerini kapatıp, sıcak bir yerde bekletiyorsunuz.
2 saat içinde mayalanmış, muhallebi kıvamına gelmiş oluyor.
Buzdolabında da 2 saat dinlendikten sonra tatlınız hazır.
1 gece buzdolabında dinlendirilmesi tavsiye ediliyor ama kıvamında çok değişiklik olmuyor.
"Afiyetle Kalın"

12 Aralık 2011 Pazartesi

AHTAPOT MAKARNA (SOSİSLİ MAKARNA)

Muhterem'le Afiyetle
Sosisli makarnayı Pelin'de görmüştüm, değişik görünümü ile yapılacaklar listesine almıştım.
Daha sonra aynı tarifi, "ahtapot makarna" olarak Dilek'te gördüm, ahtapot makarna ismi bu tarif için çok uygun olmuş.
"Afiyetle Kalın"


HAŞHAŞLI REVANİ

Haşhaşlı Revani tatlısını Ramazan'da yapmıştım ama yayınlamayı unutmuşum.
Ramazan yaz aylarında olduğu için misafirlerime iftarda ikram etmek üzere hafif, fazla ağır ve şerbetli olmayan bir tatlı yapmak istedim.
Haşhaşlı tatlı diye bir tatlı tarifim var, onu sık sık yapıyordum ama birde revanisini denemek istedim.
Kalabalık iftar yemeği için hazırladım, bu yüzden fırın tepsisi kullandım.
Bu sebeple daha ince bir revani oldu, fırın tepsisi yerine kare veya dikdörtgen Borcam kullanırsanız daha kalın bir revaniniz olur.
Krem şanti olarak Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.
Birde servis yaparken yanında kesme dondurma ile servis yaptım.
Haşhaşlı Revani'nin menüsünde bulunduğu iftar yemeği👉BURADA
"Afiyetle Kalın"