Kumpir olsunda minisi, orjinali,
tepside olanı fark etmez dediğinizi duyar gibiyim.
Açıkçası bizde durum aynen böyle, kumpir kızımın ve yeğenlerimin en sevdiği salata türüdür.
Hepimiz bir araya geldiğimizde özellikle çocuklar ve gençler için kumpiri menüye eklerim.
Çay davetinizde masada toplanacaksanız, tepside kumpir yapmak el oyalamadığı için hazırlaması daha pratik oluyor.
Fakat kalabalık misafir ağırlayıp, servis tabağında sunum yapacaksanız o zaman mini kumpiri tercih edin.
Mini kumpiri pasta kapsülleri dışında krem karamel kaplarında ya da sufle kaplarında hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kumpir tarifi dışında size yeni çıkan bu pasta altı kapsüllerinden bahsetmek istiyorum.
Bu kapsüllerin en büyük özelliği içinin yağlı kağıt gibi bir malzeme ile kaplı olması ve çok sağlam olması.
Mini kumpir, mini cheesecake, top kek yaparken çok rahat kullanabilirsiniz.
İçine malzeme yerleştirdiğiniz zaman hiç bir şekilde sağa sola yatmıyor ve sağlam duruyor.
Şahsen ben, top kek yapacağım zaman klasik pasta kapsüllerini ayrıca krem karamel kaplarına yerleştirmeden ayakta tutamıyordum.
Mini kumpiri eski kapsüllerde yaptığınız zaman kumpir mutlaka kapsüle yapışırdı.
Kekler pişince kağıtla bütünleşirdi ama bu kapsülde kekler de hemen çıkıyor.
Bu kapsülleri Eminönü'nden pasta malzemeleri satan yerlerden ve eminim daha pek çok yerden bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
MİNİ KUMPİR;
Malzemeler;
4-5 adet patates,
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ,
1 su bardağı halka halka doğranmış sosis,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 kavanoz garnitür,
1 su bardağı mısır konservesi,
1 su bardağı küp küp doğranmış kornişon turşu,
Ketçap, mayonez,
Tuz, sıvıyağ.
TARİFİ;
Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun.
Sıcakken ezip, püre yapın, içine tereyağ veya sıvıyağ, tuz ekleyip yoğurun.
İsteğe bağlı olarak patatese karabiber veya kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız püreyi kapların dibine birer yemek kaşığı yerleştirip, düzeltin.
Sosisleri çok az sıvıyağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı su ile pişirin.
Patateslerin üzerine sosislerden birer kaşık yerleştirin.
Garnitürleri, mısırı, kornişon turşunu karıştırın.
Tuzu azsa tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, harmanlayın.
Sosislerin üzerine birer kaşık yerleştirin.
Hazırladığınız kumpirin üzerini mayonez ve ketçapla süsleyin.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu'nun kışa ait resimlerinin devamını görmek için, bakınız;