Cumartesi günü hazırladığım anneler günü masasında ki tariflerden birisi de bu görmüş olduğunuz beşamelli mantardı.
Anneler günü masasının resimleri 👉BURADA
Mantarı bu şekilde çok seviyoruz, kaşarı genellikle rendeleyip, eklerdim ama o gün dilim halinde yerleştirdim, umduğumdan daha iyi oldu.
"Afiyetle Kalın"
16 Mayıs 2012 Çarşamba
15 Mayıs 2012 Salı
LOKUMLU KURABİYE
Anneler günü için genellikle Pazar günü bir yazı hazırlar ve 1 gün önce ki anneler günü masamın resimlerini paylaşırım.
Cumartesi günü kardeşler olarak bende toplandık, masamın resimlerini çektim ama yayına hazırlayacak fırsatım olmadı.
Pazar günü Feshane'de ki Kastamonu Günleri festivalinin son günüydü, o yüzden Feshane'ye gittim.
Geçmişte olsa herkesin anneler gününü kutlarım.
Bu görmüş olduğunuz lokumlu kurabiye o günkü masamın tariflerinden biriydi.
Lokumlu kurabiye uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti.
İnternette birbirinden farklı tarifler vardı "ya tutmazsa" diye yeni tariflere cesaret edemedim.
Daha önce kullandığım, sorun çıkarmadan şekle giren ve tadı yerinde olan kurabiye hamurlarımdan birisinin tarifini kullanarak, içine rengi ve kokusu güzel olduğu için güllü lokum yerleştirdim.
Sonuçtan çok memnunum, mis gibi gül kokulu, ısırınca göz alıcı rengi ortaya çıkan bir kurabiye oldu.
Anneler günü için hazırladığım masanın resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
10 Mayıs 2012 Perşembe
SULTANİ BEZELYE CİPSİ
Bu sezonun son sultani bezelye tarifi huzurlarınızda : )
Beni takip edenler sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirler.
Her bahar, bezelye sezonu başladığında mutlaka bol bol bezelye pişirip, 1-2 tane tarif vermeye çalışırım.
Her sene "artık verecek tarifi kalmadı" diye düşünürken, bir şekilde yeni bir tarif karşıma çıkar.
Bu tarifi de Acemi Aşçı blogunda gördüm, hemen denedim.
Çıtır çıtır hali ile çok güzel oldu, baget ekmek içine domates ve soğan ile birlikte yerleştirip sandviç olarak da servis yaptım.
Çıtır lezzetleri seviyorsanız bu tarif tam size göre.
Not; Kullanacağınız bezelyelerin körpe olasına dikkat edin.
Ayrıca bakınız;
Sultani Bezelye Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
Beni takip edenler sultani bezelyeyi ne kadar çok sevdiğimi bilirler.
Her bahar, bezelye sezonu başladığında mutlaka bol bol bezelye pişirip, 1-2 tane tarif vermeye çalışırım.
Her sene "artık verecek tarifi kalmadı" diye düşünürken, bir şekilde yeni bir tarif karşıma çıkar.
Bu tarifi de Acemi Aşçı blogunda gördüm, hemen denedim.
Çıtır çıtır hali ile çok güzel oldu, baget ekmek içine domates ve soğan ile birlikte yerleştirip sandviç olarak da servis yaptım.
Çıtır lezzetleri seviyorsanız bu tarif tam size göre.
Not; Kullanacağınız bezelyelerin körpe olasına dikkat edin.
Ayrıca bakınız;
Sultani Bezelye Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)