11 Ağustos 2012 Cumartesi

ISLAMA KÖFTE

Muhterem'le Afiyetle
Islama köfteyi  en çok bayat ekmekleri değerlendirebildiğim için seviyorum.
Orjinal tarifte ekmekler kemik suyuna batırılır fakat ben köftenin pişerken çıkardığı yağlı suyu sulandırarak kullanıyorum, ayrıca kemik suyu hazırlamıyorum.
Islama köftenin ekmeklerini ızgarada yada tost makinesinde kızartıp, üzerine et suyu dökebilirsiniz.
Ya da ekmeği kızartıp, ıslattıktan sonra tekrar ızgara da pişirebilirsiniz.
Yanında yine ızgara yapılmış, domates-biberle ve sumaklı soğanla servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

9 Ağustos 2012 Perşembe

İFTAR YEMEĞİ 2012-2

Muhterem'le Afiyetle
Cuma günü abim, ablam ve kızkardeşim, eşleri ve çocukları ile birlikte bende iftardaydık.
Annem, yaz aylarını geçirdiği Abana'dan o günlerde henüz dönmediği için yine bize katılamadı. 
Mümkün olduğunca hafif bir şeyler hazırlamaya çalıştım fakat insan oruçluyken aç karnına yine ipin ucunu biraz kaçırabiliyor : )
Bu yıl sıcak havaların etkisi ile iftarlarda yemek yerine en çok içecekler revaçta, herkes bol bol su içiyor, yemek ikinci planda kalıyor.

6 Ağustos 2012 Pazartesi

LİMONATA

Muhterem'le Afiyetle
Limonata çocukluğumuzun vazgeçilmez içeceklerinin başında geliyor.
Eskiden pastanelerde mutlaka limonata ünitesi bulunurdu, nişan ve düğünlerde mutlaka limonata ikram edilirdi.
Şimdi düğünlerde adı sanı duyulmamış çubuklu meyve suyu veriliyor.
Fakat son bir kaç yıldır limonata tekrar uyanışa geçti.
İçecek firmaları tekrar limonatayı eski günlerde ki tahtına oturttu.
Ev yapımı limonatanın yeri ise bambaşkadır, kendiniz ağız tadınıza uygun tatlılıkta ve ekşilikte hazırlarsınız.
Ev yapımı limonatanın bence olmazsa olmazları taze nane, limon dilimleri ve buzdur.
Buz küplerinin sürahi ve bardakta çıkardığı ses bile serinlemenize yeter 😍😍😍
"Afiyetle Kalın"