Kırmızı biberi çok severim.
Sebze yemeklerinde, bakliyat yemeklerinde, et yemeklerinde yemeğe renk vermesi için mutlaka kullanırım.
Çorba tarifini verirken kırmızı biberle hazırlanan çok tarifimin olmadığını düşünerek dosya hazırlamamaya, daha önce yaptığım tariflere link vermeye karar vermiştim.
Fakat tarifleri listelerken umduğumdan daha çok kırmızı biberli tarifler yayınladığımı fark ettim.
Hemen kırmızı biberle yapılabilecek tarifler dosyası hazırladım, tariflere BURADAN ulaşabilirsiniz.
Çorbaya gelirsek, bu çorbayı közlenmiş kırmızı biberle de yapabilirsiniz, ben haşlayıp zarını soyarak çorbada kullandım.
Havalar iyice soğumuşken, şifa ve C vitamini deposu kırmızı biberli çorbayı mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI BİBER ÇORBASI;
Malzemeler;
5 adet orta boy kırmızı biber,
2 su bardağı su,
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ,
Tuz, kırmızı pul biber.
KIRMIZI BİBER ÇORBASI TARİFİ;
Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarıp, yıkayın.
İçine 1 tatlı kaşığı tuz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ eklediğiniz suda haşlayın.
Not;
Haşlanan biberlerin suyunu dökmeyin, çorbada kullanacağız.
Haşlanan biberleri soğuk suyun içine atın, zarını soyun.
Zarı soyulmuş biberleri küçük küçük doğrayın.
Tencereye tereyağı ekleyip, eritin.
Unu ilave edip, kavurun.
Biberleri haşladığınız sudan 2-3 bardak sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.
Doğradığınız biberleri ve sütü de ilave edin.
Tuz, kırmızı pul biber serpin ve sürekli karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
El blenderi ile çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Servis yaparken, üzerine eritip kızdırdığınız tereyağ ve nane dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
7 Kasım 2012 Çarşamba
5 Kasım 2012 Pazartesi
TAZE İNCİRLİ ALT ÜST KEK
Taze incir mevsimi yeni geçti, bu tarifi yayınlamakta geciktiğim için üzgünüm😔
Ağustos sonundan, ekim sonuna kadar olan süre taze incir mevsimidir.
Belki sıcak iklime sahip bölgelerde daha uzun sürelerde incir bulunabilir.
Bu incirler Abana'dan gelmişti, geldiği zaman taze taze tükettik, geri kalan incirle de bu keki hazırladım.
Taze meyve ile hazırlanan keklerde ki nemli yapı bu kekte de mevcut.
Üzerini süslerken iç malzemesinde de bulunan taze incir ve ceviz içi kullanabilirsiniz veya meyveli bir sos hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz.
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ağustos sonundan, ekim sonuna kadar olan süre taze incir mevsimidir.
Belki sıcak iklime sahip bölgelerde daha uzun sürelerde incir bulunabilir.
Bu incirler Abana'dan gelmişti, geldiği zaman taze taze tükettik, geri kalan incirle de bu keki hazırladım.
Taze meyve ile hazırlanan keklerde ki nemli yapı bu kekte de mevcut.
Üzerini süslerken iç malzemesinde de bulunan taze incir ve ceviz içi kullanabilirsiniz veya meyveli bir sos hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz.
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
1 Kasım 2012 Perşembe
SAKATAT TARİFLERİ
Kurban bayramı sonrası özellikle kurban kesilen evlerde, kurbanın sakatat diye tabir edilen iç organlarından bir kaçı bulunur.
Sakatat çok fazla beklemeye dayanıklı olmadığı için, bayram sonrası yemek yaparken öncelik hep sakatat ürünlerine verilir.
Bu yüzden kurban sonrası ilk dosya konusunda sakatat ürünlerine öncelik verdim.
Ayrıca bakınız;
Et Yemekleri
Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
Sakatat çok fazla beklemeye dayanıklı olmadığı için, bayram sonrası yemek yaparken öncelik hep sakatat ürünlerine verilir.
Bu yüzden kurban sonrası ilk dosya konusunda sakatat ürünlerine öncelik verdim.
Ayrıca bakınız;
Et Yemekleri
Köfteli Tarifler
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)