24 Kasım 2012 Cumartesi

ET YEMEKLERİ

Muhterem'le Afiyetle
Et yemekleri dosyası hazırlamayı uzun zamandır istiyordum.
Bunun için özellikle Kurban bayramı sonrasını bekledim, ne yazık ki pek çok eve daha çok Kurban Bayramı'nda et giriyor.
Bu dosya da kuzu eti de dahil kırmızı et tariflerine yer verdim.
Köfte ile hazırlanan tarifleri görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler

22 Kasım 2012 Perşembe

YALANCI SUŞİ

Yalancı suşi görsel olarak masalara çok yakışan bir garnitür-salata.
Diğer tarifler de yalancı suşinin içinde patates püresi-havuç var, ben biraz daha renk ve tat vermesi için kırmızı biber turşusu da ilave ettim.
Servis yaparken soya sosu veya nar ekşisi ile servis yapabilirsiniz, ya da zeytinyağı-limon karışımı bir sosu üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


20 Kasım 2012 Salı

ŞİŞ KÖFTE

 
Şiş köfte için farklı bir tarif kullanmadım.
Klasik köfte malzemeleri ile köfte hazırlayıp, geniş şişlerin üzerine kapladım.
Ocakta kullanılabilen ızgara tavada pişirip, yine ızgara da pişmiş domates ve arpa şehriyeli pirinç pilavı ile servis yaptım.
Izgara tavası için şunu söyleyebilirim "kesinlikle çok kullanışlı bir tava" fırının ısınmasını beklemeden ocakta kolayca istediğiniz malzemeyi pişirebiliyorsunuz, üstelik ızgaranın en önemli özelliği olan üzerinde ki çizgilerini de eksik etmeden : )
Izgara tavam demirdöküm tavalardan değil, normal teflon tavanın ızgara şeklinde yapılmış hali.
Belli bir markası da yok, ben büyük bir hiper marketten almıştım.
Marketin kendi ürettirdiği bir markaydı.
"Afiyetle Kalın"

ŞİŞ KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, kırmızı biber gibi baharatlar.
Geniş ahşap şişler. (marketlerin kasap bölümünde, Japon pazarı ve 1 milyoncular da satılıyor)

TARİFİ;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde toplar hazırlayıp, her ahşap şişe bir topu elinizle yayarak  kaplayın.
Daha kolay çalışmak için elinize yağ sürün.
Geri kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayıp, şişleri hazırlayın.

Izgara tavayı yada teflon tavayı ısıtın.
İçine hazırladığınız şişlerden 2-3 adet yerleştirin, önlü-arkalı olarak pişirin.
Köftenin içinin iyice pişmesi için, ağır ağır pişirin, gerekirse yan tarafına çevirip, yanlarını da pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Belgrad Ormanında yer alan sayısız mesire yerinden birisi olan "binbaşı çeşmesi" mesire yerinde çektiğim resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Binbaşı Çeşmesi Mesire Yeri

Bu gezi yazısında sizleri bol bol çiğdem çiçeği resimleri bekliyor.