26 Kasım 2012 Pazartesi

IZGARADA MUZ

 
Izgara da muz tarifini "mangalda muz" olarak Refika'nın Mutfağı'nda görmüştüm.
Tariften farklı olarak ceviz ve bal ekledim, kalorisi bomba gibi oldu : )
Mangal yapacak ekipmanım olmadığı için teflon ızgara tavasında pişirdim.
Izgara tavanız yoksa teflon tavada yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

IZGARADA MUZ;
Malzemeler;
Kişi sayısınca muz,
Ceviz içi,
Damla çikolata,
Bal ve Tarçın.
IZGARADA MUZ TARİFİ;
Muzları yıkayıp, ızgara tavasına yerleştirin.
Tavaya bakan tarafını kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafını çevirip, boydan boya karnıyarık yaparmış gibi kesin.
İçine ceviz içi, damla çikolata yerleştirin, tarçın serpin.
Damla çikolatalar hafifçe eriyinceye kadar, muz yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişirdiğiniz muzu servis tabağına alın, üzerine bal döküp servis yapın.
"Afiyet Olsun"

24 Kasım 2012 Cumartesi

ET YEMEKLERİ

Muhterem'le Afiyetle
Et yemekleri dosyası hazırlamayı uzun zamandır istiyordum.
Bunun için özellikle Kurban bayramı sonrasını bekledim, ne yazık ki pek çok eve daha çok Kurban Bayramı'nda et giriyor.
Bu dosya da kuzu eti de dahil kırmızı et tariflerine yer verdim.
Köfte ile hazırlanan tarifleri görmek için, bakınız; Köfteli Tarifler

22 Kasım 2012 Perşembe

YALANCI SUŞİ

Yalancı suşi görsel olarak masalara çok yakışan bir garnitür-salata.
Diğer tarifler de yalancı suşinin içinde patates püresi-havuç var, ben biraz daha renk ve tat vermesi için kırmızı biber turşusu da ilave ettim.
Servis yaparken soya sosu veya nar ekşisi ile servis yapabilirsiniz, ya da zeytinyağı-limon karışımı bir sosu üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"