Humus Ortadoğu mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alır.
Nohut-tahin-zeytinyağ-sarımsak-limon suyu-kimyon ve kırmızı biberle hazırlanır.
Bizde çok sık yapılmasa da eşim, kızdırılmış tereyağ ile olanı çok sever.
Humus bu şekilde tüketildiği gibi, ayrıca farklı malzemelerle çeşitlendirilebiliyor.
Mesela üzerine pastırmayı kavurup koyabilirsiniz.
Haşlanmış pancarla birlikte karıştırıp renkli bir humus yapabilirsiniz.
Veya alt tabanına pide yerleştirip, humus paçası yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
25 Aralık 2012 Salı
24 Aralık 2012 Pazartesi
KESTANELİ PİLAV
Kış aylarının vaz geçilmez yiyeceği kestane bugünlerde tezgahlarda boy boy satılıyor.
Şimdi bir de yılbaşı yaklaştığı için, bazı tezgahlar sadece kestane satmaya başladı.
Açıkçası hiç dışarıdan para ile kestane almadım.
Memleketten akrabalar, eşimin ailesi yada halam sayesinde kışlık kestanemiz geliyor.
Bursa kestanesinin büyük yapısına göre Kastamonu kestanesi ufak boyutlardadır.
Geçtiğimiz yıllarda kestane mevsiminde köye gitmiştim, o zaman çektiğim köyümüzün resimleri ve kestane resimleri 👉BURADA
Şimdi bir de yılbaşı yaklaştığı için, bazı tezgahlar sadece kestane satmaya başladı.
Açıkçası hiç dışarıdan para ile kestane almadım.
Memleketten akrabalar, eşimin ailesi yada halam sayesinde kışlık kestanemiz geliyor.
Bursa kestanesinin büyük yapısına göre Kastamonu kestanesi ufak boyutlardadır.
Geçtiğimiz yıllarda kestane mevsiminde köye gitmiştim, o zaman çektiğim köyümüzün resimleri ve kestane resimleri 👉BURADA
20 Aralık 2012 Perşembe
İNCİRLİ, MUHALLEBİLİ, KEKLİ TATLI
Bu tarif kuru incir, ceviz, muhallebi, kek ve karamelli şerbeti olan muhteşem bir tatlı.
Tarif, en başarılı ve çalışkan yemek bloglarından birisi olan Cahide'ye ait.
Tatlı da, Cahide'nin tariflerini sık sık uygulayan ablama ait.
Ablacığım bizi misafir ettiği zaman bu güzelim tatlıdan yapmıştı, kayıtsız kalamayıp hemen resmini çektim.
Ellerine sağlık ablacığım, tatlı ve her şey nefisti : )
"Afiyetle Kalın"
Tarif, en başarılı ve çalışkan yemek bloglarından birisi olan Cahide'ye ait.
Tatlı da, Cahide'nin tariflerini sık sık uygulayan ablama ait.
Ablacığım bizi misafir ettiği zaman bu güzelim tatlıdan yapmıştı, kayıtsız kalamayıp hemen resmini çektim.
Ellerine sağlık ablacığım, tatlı ve her şey nefisti : )
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)