6 Temmuz 2013 Cumartesi

KIZARMIŞ PATATES TOPLARI

Yarın Ramazan öncesi son Pazar kahvaltısını yapacağız, pek çok kişi yarını evde değil dışarı da geçirecek.
Bende Ramazan öncesi özellikle kahvaltılara çok yakışan, kaşar peynirli kızarmış patates topları tarifini yayınlayarak, kahvaltılık tariflere ara vermeyi düşünüyorum.
Gerçi sıcak havalarda iftarı ağır yemeklerle değil, kahvaltıyla geçirmek daha güzel oluyor.
Hem hafif yiyorsunuz, hemde çayınızı da erkenden içerek hararetinizi kesiyorsunuz.
Yaşasın kahvaltı : )

Tarifimize gelirsek;
Tarifi Simge'de görünce çok beğenmiştim, patates kroketi biliyordum ama bu şekilde yuvarlayarak, içine kaşar ilave ederek hiç pişirmemiştim.
Özellikle sıcakken nefis oluyor, mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"

patates kroket
KIZARMIŞ, KAŞARLI PATATES TOPLARI;
Malzemeler;
6-7 adet patates,
Tuz,
İçi için;
Kaşar Peynir,
Panesi için;
Un, 1 adet yumurta, Galeta unu.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.

TARİFİ;
Patatesleri yıkayıp, haşlayın.
Sıcakken kabuklarını soyup, ezerek püre yapın.
Patatese tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzun içinde açın.
İçine küp küp doğradığınız kaşar peynirden yerleştirip, yuvarlayın.
Patates püresinin hepsini bu şekilde hazırlayın.
3 ayrı tabağa un, çırpılmış yumurta ve galeta unu koyun.
Patates toplarını önce una, daha sonra yumurtaya, en son olarakta galeta ununa bulayarak kızartın.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

3 Temmuz 2013 Çarşamba

İNCİR REÇELİ

 Muhterem'le Afiyetle
İncir reçeli en çok yapmak istediğim reçellerin arasında başı çekiyordu.
Fakat ne kadar çok istesemde ham incir bulamadığım için yapamıyordum.
Ben eskiden Şişli-Feriköy'de oturuyordum, Kurtuluş-Pangaltı-Feriköy gibi semtlerde mevsimi gelince ham incir soyup satanlar olurdu, fakat ben reçel yapmayı düşünmediğim için hiç alıcısı olmazdım.
Bir kaç yıldır incir reçeli yapmak istiyordum ama bu sefer de inciri bulamıyordum.
10 gün önce Bakırköy İncirli'de Cumartesi günleri kurulan Cumartesi Pazarı'na gittim ki bir de ne göreyim bir teyze bir köşeye oturmuş, reçellik incir soyuyor.
Hemen yanına gittim, 25 adetlik paketler halinde hazırladığı paketleri 3 liradan satıyordu.
2 paket (50 adet) incir aldım, büyük bir sevinçle eve geldim.
Ertesi gün Mutfak Sırları'ından Nilay'ın tarifi ile reçeli pişirdim.
Tariften çok memnun kaldım ama şunu fark ettim ki benim incirler çekirdeklenmeye başlayan körpe incirmiş, ham incir değilmiş : )
"Afiyetle Kalın"

29 Haziran 2013 Cumartesi

MUHTEREM'LE AFİYETLE 7 YAŞINDA!

29 Haziran'ın benim için anlamı çok büyük.
Kızkardeşim 10 yıl önce 29 Haziran'da evlendi.
Muhterem'le Afiyetle 7 yıl önce 29 Haziran'da yayına başladı.
Bugün ise ablamın oğlu Ufuk ile nişanlısı Hasret evleniyor.
Günlerdir buralara bu yüzden uğrayamıyorum : )
Haftalardır süren tatlı koşuşturmalar bugün kü düğün ile sona erecek.
Rabbim her ikisine de yeni hayatlarında bir ömür boyu sağlık ve huzur nasip etsin.
Kızkardeşim Tuğba'ya da daha nice huzurlu ve mutlu 10 yıllar diliyorum.

Gelelim asıl konumuza;
Bugün Muhterem'le Afiyetle'nin 7.yıl dönümü!
Blogu açtığım günler daha dün gibi, 1.ayını doldurduğunda çok acemice meyveli pasta hazırlamış "Muhterem'le Afiyetle 1 aylık, İnşallah 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık derken senelerce devam edebilirim" diye yazmışım : )
Çok şükür istikrarlı bir şekilde yaz tatilleri dışında hiç ara vermeden 7 yıllık olduk.
Hep beraber daha nice yıllara!
Her yıl yazdığım gibi;
Rabbim ömür ve sağlık verdiği müddetçe,
bizim evde yemek piştiği sürece ben buradayım, beklerim efendim : )

*Kolaj resimlerini son 1 senede yaptığım bazı yemeklerin resimlerinden oluşturdum.
 
"Afiyetle Kalın"