Bugün tarifini vereceğim pazılı böreğin en önemli özelliği pazı yapraklarının çiğ olarak böreğe eklenmesi.
Ben pazılı börek yapacağım zaman klasik ıspanaklı börek gibi pazıyı biraz kavururdum.
Geçtiğimiz yıllarda köyde olduğumuz bir gün Serpil yengem pazılı börek pişirdi.
Böreğin içini hazırlarken pazının sadece yapraklarını incecik doğradı ve tuz ile ovup, böreğe çiğden ekledi.
Birde oda da bulunan kuzineyi yakıp, odun ateşinde pişirdi.
Ortaya çıkan tadı ne siz sorun ne ben söyleyeyim, tek kelime ile nefis olmuştu.
O günden sonra bende pazılı börek yapacağım zaman yapraklarını çiğ olarak kullanıyorum.
Saplarını da küçük küçük doğrayıp, kavurarak yumurtalı pişirerek değerlendiriyorum.
"Afiyetle Kalın"
21 Kasım 2013 Perşembe
16 Kasım 2013 Cumartesi
GÜL REÇELİ ve GÜL MAYASI
Bu yaz hayatımda ilk defa gül mayasından haberim oldu, bu görmüş olduğunuz reçeli, gül mayası kullanarak hazırladım.
Bu arada, benim gül mayam beyaz gül mayasıymış, o yüzden rengi bu renk oldu.
İnşallah önümüzde ki yaz pembe veya kırmızı gül yaprakları ile gül reçeli hazırlarım.
12 Kasım 2013 Salı
KAHVALTI MASASI 32-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (2)
Bu yaz köyde ki tatilimizde misafirlerin sayısına bağlı olarak büyük-küçük kahvaltı masaları hazırladım.
Mesela bu masayı hazırladığım gün eşimin 2 abisi ve kızkardeşi gelmişti, toplam 11 kişiydik.
Kahvaltı için bu yaz severek yaptığım kek kalıbında börek yaptım, salamlı milföy gülleri, patates-biber kızartması ve köyde en doğal haliyle bulunan domates-salatalık-maydanozla salata hazırladım.
Köyde ki maydanozların tül gibi incecik yapraklarına bayılıyorum, salatalarımda bol bol kullanıyorum.
Tatlı olarak kızımla birlikte irmikli bonbon hazırladık.
Sabah erkenden muhallebisini pişirdim, ben diğer hazırlıklarla uğraşırken kızımda yuvarlayarak bonbonları hazırladı.
Gül reçelini köyde pişirdim, köyde bulunduğumuz sürede kahvaltılarımıza eşlik etti, İstanbul'a dönerken reçelleri yanımda getirdim, şimdi burada ki kahvaltılarımız da yer alıyor.
Mesela bu masayı hazırladığım gün eşimin 2 abisi ve kızkardeşi gelmişti, toplam 11 kişiydik.
Kahvaltı için bu yaz severek yaptığım kek kalıbında börek yaptım, salamlı milföy gülleri, patates-biber kızartması ve köyde en doğal haliyle bulunan domates-salatalık-maydanozla salata hazırladım.
Köyde ki maydanozların tül gibi incecik yapraklarına bayılıyorum, salatalarımda bol bol kullanıyorum.
Tatlı olarak kızımla birlikte irmikli bonbon hazırladık.
Sabah erkenden muhallebisini pişirdim, ben diğer hazırlıklarla uğraşırken kızımda yuvarlayarak bonbonları hazırladı.
Gül reçelini köyde pişirdim, köyde bulunduğumuz sürede kahvaltılarımıza eşlik etti, İstanbul'a dönerken reçelleri yanımda getirdim, şimdi burada ki kahvaltılarımız da yer alıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)