24 Şubat 2014 Pazartesi

FINDIKLI İNCİR TATLISI (KUŞ YUVASI)

Dried Figs with Hazelnut Dessert
Bugün size görünümü ile çok şirin, leziz, sağlıklı bir tatlı tarifi vereceğim.
Bu tatlıyı Leziz Sofralar blogunda görünce görüntüsüne bayıldım, ilk fırsatta denemek için not aldım.
Bugün tatlıyı yapıp resimlerini çekince yayınlanması için beklemesine gönlüm razı olmadı, hemen resimleri düzenleyip tarifi yazdım.
Kuru meyveler ve kuru yemişle aranız iyi ise mutlaka bu tatlıyı yapın.
Tatlının orjinal ismi "Fındıklı İncir Tatlısı" ama ben gördüğüm andan beri bu tatlıya "kuş yuvası" diyorum : )
Tatlı için bir kaç önerim olacak, tatlıyı akşamdan hazırlayabilirsiniz ama sakın akşamdan pişirmeyin.

Fındıklar piştiği için çok bekleyince fındıklarda yumuşama oluyor, bu yüzden servisten 2-3 saat önce pişirmenizde fayda var.
"Afiyetle Kalın"

Dried Figs with Hazelnut Dessert  
FINDIKLI İNCİR TATLISI (KUŞ YUVASI) ;
Malzemeler;
15 adet kuru incir,
1 kase kavrulmuş fındık içi,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı toz şeker,
1 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Tarçın.
Servis İçin;
Toz Antep fıstığı.

Dried Figs with Hazelnut Dessert
FINDIKLI İNCİR TATLISI TARİFİ;
İncirleri yıkayın, sap kısımlarını kesin.
Kestiğiniz kısmı içine doğru kıvırın.
İçlerine incirleriniz büyükse 5 adet küçükse 3 adet fındık yerleştirin.
Diğer incirleri de bu şekilde hazırlayıp, dibi geniş olan karnıyarık tenceresine yerleştirin.
Tereyağını küçük parçalar halinde incirlerin üzerine yerleştirin.
1 su bardağı suyun içine toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız suyu tencerede ki incirlerin üzerine dökün, tarçın serpin.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
İncirler yumuşayınca ocağı kapatın, ılık veya soğuk olarak toz Antep fıstığının üzerinde servis yapın.

Dried Figs with Hazelnut Dessert
"Afiyet Olsun"

22 Şubat 2014 Cumartesi

KAHVALTI MASASI-37

Breakfast
Sömestr tatilinde misafirlerim olduğundan daha önce bahsetmiştim.
Bu kahvaltı masası da o günlere ait resimlerden sadece biri, yayınlanmayı bekleyen 1 kahvaltı, 1 çay masası daha var.
Kahvaltı için hazırladığım menüden bahsedecek olursam, uzun zamandır yapmadığm "Banyolu Börek" yaptım.
Tatlı olarak yine uzun zamandır yapmadığım "Küp Kek Pastası" hazırladım.
Diğer ürünler salçalı sosis, patates-biber kızartması, peynirli roka salatası gibi klasik kahvaltılık tariflerden oluştu.
Peynirli roka salatası kış aylarında hazırladığım kahvaltı masalarında mutlaka bulunur.
Domates ve salatalığı kış aylarında almadığım için salata olarak mutlaka masada bulunur.
Eğer iyi bir cherry domates bulursam salataya renk vermesi için eklerim.

breakfast
Masaların resmini çektiğim zaman blogda resimleri hemen yayınlamam mümkün olmuyor ama masalarımın resmini hazırlandığı anda instagram adresimde yayınlıyorum.
Beni Instagram'da BU adresten takip edebilirsiniz.

breakfast
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
 



Patates-Biber Kızartması 


muhteremle afiyetle

ev yapımı reçeller
Reçellerim;



"Afiyetle Kalın"
 

21 Şubat 2014 Cuma

YUMURTALI ISPANAK

Spinach with Eggs
Ispanakla çeşit çeşit tarifler verip, klasik yumurtalı ıspanak tarifini vermemek ıspanağa ve ıspanak severlere haksızlık olur.
Hemen hemen her evde ıspanak pişer, en çok kıymalı-pirinçli sulu yemeği tercih edilir.
Fakat yumurtalısı da vazgeçilmezdir, hele bir de börek yaparken artan kavrulmuş ıspanağınız varsa az vakitte hazırlanıp, can kurtarandır.
İsterseniz fırın tepsisinde fırında, yada geniş tabanlı karnıyarık tenceresinde ocakta pişirebilirsiniz.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

Spinach with Eggs
YUMURTALI ISPANAK;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanak,
1 adet soğan yada varsa pırasanın yeşil yaprakları,
Kişi adedince yumurta,
Zeytinyağı, kırmızı pul biber, tuz.

Spinach with Eggs
YUMURTALI ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları ayıklayın, saplarını ince ince, yapraklarını kalın kalın doğrayın.
İyice yıkayarak, süzün.
Ispanak süzgecin içindeyken üzerine kaynar su dökün.
Not;
Ispanağınız kuzu ıspanaksa kaynar su dökmenize gerek yok ama büyük yapraklı tadı buruk olan ıspanakla yapacaksanız kaynar su dökün.
Tencerede küçük dopradığınız soğanları veya ince ince doğradığınız pırasa yapraklarını kavurun.
Üzerine ıspanakları ve tuzu ekleyip, ıspanakları kavurun.
Su eklemenize gerek yok, yıkadığınız zaman üzerinde kalan su yeterli olacaktır.
Pişen ıspanakların üzerine kişi sayısına göre birer yumurta kırın
Yumurtanın üzerine biraz tuz serpin, sarısının üzerine 1 yemek kaşığı su dökün.
Not;
Yumurtanın üzerine dökeceğiniz 1 kaşık su sarısının üzerinde beyaz bir tabaka oluşmasını sağlayacaktır.
Tencerenin kapağını kapatarak pişirin.
Yumurtalar pişince yemeğiniz hazır demektir.
Sıcak sıcak servis yapın, isteğe bağlı yumurtanın üzerine kırmızı pul biber veya karabiber serpin.
"Afiyet Olsun"