7 Nisan 2014 Pazartesi

TRABZON HURMALI MUHALLEBİ

persimmon pudding
Trabzon hurması sonbahar ve kış meyvesidir, vakti tamamen geçmeden daha önce yaptığım hurmalı muhallebi tarifini vereyim.
Ben muhallebi için her zaman kullandığım klasik muhallebiyi pişirecektim fakat Zehra'da (Eya's Cookies) gördüğüm labne eklenmiş hali daha çok hoşuma gittiği için Zehra'nın tarifini uyguladım.
Trabzon hurması ham olduğu zaman buruk tadı olan ama olgunlaşınca lezzetlenen bir meyve, muhallebiye de çok yakışıyor.
Bir adı da Cennet hurması olan meyve ile milk shake gibi soğuk içeceklerde hazırlayabilirsiniz.

4 Nisan 2014 Cuma

YÜREK KOKOREÇ

"Yürekten de kokoreç olurmu hiç" demeyin, kesinlikle harika oluyor.
Son dönemde kokoreç gibi pişirip, bol baharatla sunulan yemeklere "kokoreç" deniyor.
Bakınız; Balık Kokoreç
Bende "yüreği neden o şekilde pişirmeyeyim" diye düşünüp bu tarifi yaptım, adını da "yürek kokoreç" koydum.
Hem yürek, hemde kokoreç sevenler için harika bir atıştırmalık.
Ben yürek severim, kokoreç sevmem ama bu şekilde pişen yüreğe hayır demem :)
"Afiyetle Kalın"

Diğer sakatat tariflerim burada

YÜREK KOKOREÇ;
Malzemeler;
2 adet dana yürek,
3 adet kuru soğan,
3 adet yeşil sivri biber,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kekik, sıvı yağ,
Servis için;
Ekmek, kuru soğan dilimleri ve roka yaprakları.

YÜREK KOKOREÇ TARİFİ;
Yürekleri ortadan ikiye kesin, yıkayın.
İçi su dolu bir kapta 1 saat kadar bekletin.
Tekrar yıkayın ve zar büyüklüğünde yani çok küçük doğrayın.
Tencereye doğradığınız yürekleri yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Tencereye sıvı yağ ilave edin.
Yürekleri yağda kavurmaya başlayın.
Yürekleri doğradığınız boyutta kuru soğanları, kırmızı ve yeşil biberi doğrayıp, tencereye ilave edin.
Dövülmüş sarımsakları ve baharatları, tuzu ekleyip, pişirin.
Servis yaparken;
Ekmek dilimlerinin içine roka yaprağı ve dilimlenmiş kuru soğan yerleştirip, üzerlerine hazırladığınız yürekten yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.

 "Afiyet Olsun"


2 Nisan 2014 Çarşamba

BAYKUŞ MUFFİN

Baykuş Muffin
Bugün size çok şirin, hatta yemeğe kıyamayacağınız güzellikte baykuş şeklinde muffin tarifi vermek istiyorum.
Bu tarifi aylar önce Arctic Garden Studio blogunda görmüş hemen sık kullanılanlarda "denenecek tarifler"  dosyama eklemiştim ama tarifi yapmaya yeni fırsatım oldu.
Tarifin yapımı hiç zor değil, bildiğiniz bir kakaolu muffin pişiriyorsunuz ve üzerini kakaolu ve kremalı bisküvi ile süslüyorsunuz.
Orjinal tarifte yurt dışında çok bilinen Oreo bisküvi kullanılmış, bende negro gibi kakaolu bisküvi kullanmayı planlıyordum.
Fakat geçen hafta fark ettim ki Oreo kakaolu bisküvi Bim'de de satılmaya başlanmış.
Bu tarif aklımda olduğu için hemen 3-4 paket (1 pakette 6 adet var) Oreo alıp, bu tarifi hazırladım.
Çocuk doğum günleri, temalı partiler, çocuk davetleri için harika bir tarif.