Benim çocukluğumda hindi eti sadece yılbaşına yakın tarihlerde piyasaya çıkardı.
Üstelik hindi bütün olarak satılırdı, aldığınız zaman o hindiyi 2-3 günde zor bitirirdiniz.
Bu uzun süre böyle devam etti.
Daha sonra gıda şirketleri hindiyi keşfetti, yılbaşı dışında da bulunan bir ürün oldu.
Hindi satan şirketler bir de tavuk gibi parçalayarak satmaya başlayınca, pek çok eve yeniden hindi eti girmeye başladı.
Hindi etini kalabalık olmayan ailelerde almaya başladı.
Üstelik hindinin istediğiniz yerini (kanat-göğüs-boğaz-but-baget gibi) alabiliyorsuz.
Bugün tarifini verdiğim hindi ise piyasada "hindi kapama" olarak satılıyor.
İsterseniz bu şekilde haşlama gibi pişirebilirsiniz, isterseniz fırında daha çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.
Hindi eti ile hazırladığım diğer tariflerim;
Fırında Hindi Baget
Mantarlı, Hindi Göğüs
Taze Patatesli, Hindi But
Hindi Yahnisi
"Afiyetle Kalın"
12 Ocak 2015 Pazartesi
9 Ocak 2015 Cuma
EVLİLİK YILDÖNÜMÜ PASTASI
Bugün eşimle 28.evlilik yıldönümümüz.
Bugünkü gibi soğuk ve karlı bir günde 9 Ocak 1987 tarihinde evlendik.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım, 25. evlilik yıldönümümüz de gümüş yıla özel "Bir yastıkta" pastası hazırladım.
Bu sene model için düşünürken kızımdan ev şeklinde pasta yapma önerisi geldi.
Önce olurdu-olmazdı derken, mantıklı geldi.
Evlilikte sonuçta bir yuva ve ev demekti, bu yüzden evlilik yıldönümü pastamız ev şeklinde oldu.
Ortaya çıkan pastadan memnunum ama mükemmel pastalar yapan pek çok ustaya karşı pasta yapıyorum diyemem.
Benimki tamamen amatör çalışmalar.
Bir de bizde şeker hamuru pek sevilmiyor, o yüzden kırk yılda bir şeker hamuru ile çalışınca kendinizi fazla geliştiremiyorsunuz.
Evlilik Yıldönümü Pastaları
Bugünkü gibi soğuk ve karlı bir günde 9 Ocak 1987 tarihinde evlendik.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım, 25. evlilik yıldönümümüz de gümüş yıla özel "Bir yastıkta" pastası hazırladım.
Bu sene model için düşünürken kızımdan ev şeklinde pasta yapma önerisi geldi.
Önce olurdu-olmazdı derken, mantıklı geldi.
Evlilikte sonuçta bir yuva ve ev demekti, bu yüzden evlilik yıldönümü pastamız ev şeklinde oldu.
Ortaya çıkan pastadan memnunum ama mükemmel pastalar yapan pek çok ustaya karşı pasta yapıyorum diyemem.
Benimki tamamen amatör çalışmalar.
Bir de bizde şeker hamuru pek sevilmiyor, o yüzden kırk yılda bir şeker hamuru ile çalışınca kendinizi fazla geliştiremiyorsunuz.
Önce ki yıllarda hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;
7 Ocak 2015 Çarşamba
KARTOPU TATLISI
Bildiğiniz bütün bonbonları, kartopu tariflerini unutun!
Bugün tarifini vereceğim kartopu tatlısının içinde hem her evde bulunan malzemeler var, hemde yediğinizde gerçekten kartopu etkisi veriyor : )
İçinde süt tozu, ya da kahve ağartıcı gibi her yerde bulunmayan malzemeler yok.
Tarifi Asyadan Esintiler blogundan Şule'den aldım.
Ben bonbonları çok severim, bonbon görünümlü tarifleri severek hazırlarım.
Bu tarifi çok severek hazırladım, tadı tam istediğim gibiydi.
Kahve yanı için minik tatlıları ve bu tarz tatlıları seviyorsanız mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
KARTOPU TATLISI;
Malzemeler;
1 poşet krem şanti,
KARTOPU TATLISI TARİFİ;
Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içine alıp mikserle yüksek devirde krem şanti iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
Bugün tarifini vereceğim kartopu tatlısının içinde hem her evde bulunan malzemeler var, hemde yediğinizde gerçekten kartopu etkisi veriyor : )
İçinde süt tozu, ya da kahve ağartıcı gibi her yerde bulunmayan malzemeler yok.
Tarifi Asyadan Esintiler blogundan Şule'den aldım.
Ben bonbonları çok severim, bonbon görünümlü tarifleri severek hazırlarım.
Bu tarifi çok severek hazırladım, tadı tam istediğim gibiydi.
Kahve yanı için minik tatlıları ve bu tarz tatlıları seviyorsanız mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
KARTOPU TATLISI;
Malzemeler;
1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı (büyük boy ajda bardak) süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.
KARTOPU TATLISI TARİFİ;
Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içine alıp mikserle yüksek devirde krem şanti iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
İçine hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp, yuvarlayın.
Not;
Rahat yuvarlayabilmek için elleriniz nemli olmalı.
Ceviz büyüklüğünde yaparsanız 20 adet bonbon çıkıyor.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)