25 Mart 2015 Çarşamba

KAYMAK KREMALI ŞERBETLİ TATLI

Bir önce ki kahvaltı resimlerinde gördüğünüz tatlının tarifini araya başka tarifler girmeden hemen vereyim.
Bu tatlıyı Füsun'da görüp, not aldım.
Kahvaltı misafirlerimin geleceği zaman tam tarifi deneme fırsatı diyerek tatlıyı geceden hazırladım.
Gece buzdolabında dinlendi, sabah kahvaltı misafirlerime servis yaptım.
Şerbetli olmasına rağmen hafif bir tatlı, krem şanti bölümüde hafif olmasını sağlıyor.
Füsun kremasını kendisi hazırlamış, ben pratik olsun diye kaymak tadında şanti kullandım.
Kek bölümünde hiç yağ yok, şerbetli ve arasının kaymaklı oluşu ekmek kadayıfını hatırlatıyor.
Keki pişerken çok kabarmıyor, arasına sürülen krem şanti ile biraz yükseliyor, şerbetini verince de biraz daha kabarmış oluyor.
Bu tatlı benim tarif defterimde yerini aldı, ben bu tarifle daha çok misafir ağırlarım :)
"Afiyetle Kalın"

Şerbetli tatlı nasıl yapılır?
KAYMAK KREMALI, ŞERBETLİ TATLI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam için)
Keki için;
4 yumurta,
2 Türk kahve fincanı şeker,
3 yemek kaşığı su,
4 Türk kahve fincanı un,
1 portakalın veya limonun rendelenmiş kabukları,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Arası için;
1 paket Dr. Oetker kaymak tadında şanti,
2 su bardağı soğuk süt,
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
1 paket vanilya.

dr.oetker kaymak tadında
KAYMAK KREMALI,  ŞERBETLİ TATLI TARİFİ;
Şerbet malzemelerini 10 dakika kaynatıp soğutun.
Şeker ile yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
Su, un, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, yavaşça karıştırın.
Büyük boy dikdörtgen Borcama yağlı kağıt serilip üzerine keki dökün.
170 derece ısıda ki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kek soğuduktan sonra düz bir zemine ters çevirin, keki alt ve üst bölümü olacak şekilde ortadan ikiye kesin.
Kaymak tadında krem şantiyi soğuk sütle çırpın.
Not;
1 pakette 2 poşet şanti var, ikisi de kullanılacak.
Ortasından kestiğiniz kekin alt kısmını tepsiye yerleştirin.
Arasına krem şantiyi sürün.
Kekin diğer yarısını şantinin üzerine yerleştirin.
İstediğiniz büyüklükte dilimleyin.
Şerbetini azar azar üzerine gezdirin.
Not;
Şerbetin hepsini bir seferde dökmeyin.
Çektikçe dökerseniz kendi damak tadınıza uygun sertlikte veya yumuşaklıkta hazırlamış olursunuz.
Şerbetini döktüğünüz tatlıyı 3-4 saat hatta bir gece buzdolabında dinlendirin.
Arasında şanti olduğu için buzdolabında durması gerekiyor.
Servis yaparken dilimlerin üzerini kuruyemiş, hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

"Afiyet Olsun"

22 Mart 2015 Pazar

KAHVALTI MASASI-48

turkish breakfast
Yine bir kahvaltı masası ile buradayım :)
Bu kahvaltı masasını sömestr tatilinde hazırlamıştım.
Bu masayı çok severek ve özenerek hazırladım ama o gün kek kalıbında yaptığım börek kalıptan çıkmayıp dağılarak bütün moralimi alt üst etti :(
Daha önce pek çok kez yaptığım tarif o gün olmadı.
Sanırım bunun sebebi o gün ilk defa kullandığım yeni aldığım kek kalıbı olmalı :(
Böreğin içler acısı halini görünce elde kalan yufkalarla ayrıca  zarf böreği hazırladım.
Salamla hazırlanan milföy gülleri ve kahvaltılık patates püresi ile günü kurtardığımı düşünüyorum.
Tabii o gün beni tadı ve görüntüsü ile çok sevindiren Kremalı-şerbetli tatlının günün asıl yıldızı olduğunu söyleyebilirim.

kahvalti

kahvaltı masası nasıl hazırlanır?
KAHVALTI MASASI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.  




Cherry domates-Çengelköy bademi

O gün yüzümü gülderen tariflerin başında bu lezzetli tatlı başı çekiyor.
Arasında kaymak tadında şanti olan, şerbetle tatlandırılan bu tatlı bir nevi yalancı ekmek kadayıfı kıvamında :)

jam
  
cheese platter
Peynir Tabağı (Beyaz peynir-Eritme peynir-Dil peyniri)

peynir tabağı
Peynir Tabağı (Kaşar peynir-Tel peynir-Örgü peynir)

"Afiyetle Kalın"

19 Mart 2015 Perşembe

MANDALİNA REÇELİ

mandalina
Kahvaltı da reçel sever misiniz?
Ben günlük hayatta aramasam da misafirlerim varsa mutlaka masaya bir kaç çeşit reçel çıkarırım.
Sık sık kahvaltı misafirim olduğu için evi reçelsiz bırakmam, mutlaka bir kaç çeşit reçel pişiririm.
Kışın muhakkak portakal reçelim olur.
Yaz aylarında köydeki evimizde pişirdiğim gül reçelim olur.
Sonbaharda eşimin yeğenlerinin yetiştirdiği kivilerden kivi reçeli yaparım.
Araya da farklı bir çeşit reçel yapınca kahvaltı da bol çeşitli bir reçel menüm oluyor.
Mandalina reçeli bu kış yaptığım reçellerin arasında daha önce tarifini vermediğim bir reçeldi.
Portakal reçelim erken bitince, evde bol bol mandalina olduğu bir gün kendimi mandalina reçeli yaparken buldum :)
Sonuçtan memnun muyum? Çoook memnunum.
Mandalina reçeli, rengi-tadı ve kokusu ile çok sevdiğim reçellerin arasında ki yerini aldı.
"Afiyetle Kalın"