11 Temmuz 2015 Cumartesi

KADAYIF MANTOLU, KEKLİ TATLI

Muhterem'le Afiyetle
Hatırlar mısınız? bir kaç yıl önce buna benzeyen bir tatlı tarifi paylaşmıştım.
O tarifte kadayıflar kekin içine karıştırılıyordu.
Kadayıf kekin içinde fazla kızarmadığı için çok belli olmuyordu.
Bende "bu tarifi  en kısa zamanda yeniden yapmalıyım fakat bu sefer kadayıfı kekin altına ve üzerine sererek hazırlamalıyım" diye düşündüm.
Kadayıfın kekin üzerine serilince daha iyi kızaracağını zannetmiştim ama pek bir farkı olmadı.
Güzel oldu ama kadayıfın renginde bir değişiklik olmadı.
Kadayıfın renginin değişmesi için sanırım önden bir kavurma yapmak gerekecek.
Bu tatlıyı geçtiğimiz günlerde gelen iftar misafirlerime hazırladım.
Misafirlerime hazırladığım iftar masasının resimleri 👉BURADA
Daha önce tarifini verdiğim Kadayıflı Kekli Tatlı tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


7 Temmuz 2015 Salı

İFTAR YEMEĞİ-2015

iftar yemeği
Bu iftar masasını Pazar günü annem, abim, ablam, kızkardeşim, eşleri ve çocukları yani ailem için hazırladım.
Toplam olarak 16 kişiydik. 
Masam en fazla 10 kişi aldığı için başka bir masa daha kurdum, bu şekilde hepimiz aynı anda iftarımızı yapmış olduk.
Menüde yaz sıcakları yüzünden hafif yemeklere yer vermeye çalıştım.
Yaz iftarlarında salata çeşitlerine ağırlık veriyorum ve bu salatalardan birisi mutlaka yoğurtlu oluyor.
Bu iftarda yoğurtla hazırlanan tavuklu-garnitürlü salata, klasik göbek salata hazırladım.
Börek olarak ıspanaklı börek hazırladım.
Yemek olarak mantar çorbası, Afyon usulü patlıcan böreği, pirinç pilavı ve et kavurması hazırladım.
Tatlı olarak daha önce farklı bir versiyonunu yaptığım "kadayıf mantolu, kekli tatlı" hazırladım.


2 Temmuz 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ, YOĞURTLU DONDURMA

çilekli dondurma
Yaz sıcakları yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı.
Sıcak demek soğuk içecekler, dondurmalar, parfeler demek.
Dondurma olarak pek çok evde hazır dondurma kullanıyor.
Bizde de arada sırada hazır dondurma alınır.
Fakat kendinizde evde dondurma yapabilirsiniz.
Bunun için pek çok tarif var, bu tariflerin bazısı malzemeleri karıştır-kalıba koy-dondur yöntemi ile çok pratik hazırlanıyor.
Bazısı da hazırla-dondur-çıkar karıştır-tekrar dondur-çıkar karıştır yöntemi ile biraz el işçiliği istiyor.
Bazısı da süt ve saleple pişirilerek-dondurularak hazırlanıyor.
Benim tarifini vereceğim tarif ise yoğurtla, meyve püresi ile hazırlanan pratik bir dondurma tarifi.
Bu tarif meyvelerin sulu olup olmamasına bağlı olarak meybuza benziyor.
Çilekle yapılan meybuza benziyor ama muzla yapılan yoğun kıvamlı olduğu için daha çok dondurmaya benziyor.
Önümüzde ki günlerde karadutlu ve muzlusunun da tarifini vereceğim.
Çilekle hazırladığım diğer tariflerim BURADA