Kış ayalarının en faydalı sebzelerinden olan kırmızı kök pancarın en bol olduğu mevsime girdik.
Çok faydalıdır, iyidir hoştur da ne yazık ki pek çok ailede gereken değeri göremez.
Bunun en büyük sebepleri bu sebzeye fazla alışık olmamamız, her pazarda veya markette bulunmaması ve tadında ki o topraksı tat.
Ben severim pancarı, her hafta olmasa da sık sık alırım.
Blogda tarifini vermek için değişik tarifler ararım, hiç bir şey yapmasam da salataya rendelerim.
Pancarlı patates salatası ise pancarla en sık yaptığım tariflerden birisidir.
Mart ayında burada ki kahvaltı için hazırladığım zaman blogumda ayrıca tarifini vermediğimi fark ettim.
İlk fırsatta tekrar hazırlayıp, tarifini vermek için resimlerini çektim.
Bu salatayı pancar turşusu ile veya haşladığınız kök pancarla hazırlayabilirsiniz.
Size pancar ve patates ile yapacaklarınız için faydası olabilecek, fikir verecek linkler vermek istiyorum.
Kırmızı Pancarlı Tarifler
Patates Salataları Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
PANCARLI PATATES SALATASI;
Malzemeler;
6-7 adet haşlamalık patates,
3 adet orta boy kök pancar,
2 adet zar boyutunda doğranmış haşlanmış havuç,
1 küçük kutu mısır konservesi,
2 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu,
5-6 adet kornişon turşu,
5-6 dal maydanoz veya dereotu,
Sos için;
Zeytinyağı-limon ve tuz.
PANCARLI PATATES SALATASI TARİFİ;
Patatesleri ve pancarları ayrı ayrı haşlayıp, soğumasını bekleyin.
Patatesi sıcak doğradığınız zaman dağılma ihtimali çok yüksek, onun için
mümkün olduğunca erken haşlayıp, soğuması için bekleyin.
Soğuyan patatesleri, pancarları küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız patateslere ve pancarlara, zar büyüklüğünde doğradığınız ve
haşladığınız havuçları, mısırı, yine zar büyüklüğünde doğradığınız
kırmızı biber ve kornişon turşularını, incecik doğradığınız maydanozu ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırın.
1 çay bardağı zeytinyağı, 1 limonun suyunu ve tuzunu ekleyip, karıştırın.
"Afiyet Olsun"
5 Aralık 2015 Cumartesi
30 Kasım 2015 Pazartesi
KAHVALTI MASASI-54
Bugünkü kahvaltı resimlerim arşivde kalan gözümden kaçan kahvaltı resimleri.
Bu kahvaltı gününü 10 Mart'ta kızımın düğün hazırlıklarından olan damat bohçası ve aie bohçalarını hazırlamak için organize etmiştim.
Ben kahvaltıyı hazırladım, sağolsun canım annem benim çok işim olacağını düşünerek kuru dolma-yaprak sarma ve cevizli elde açma börek getirmiş, onlarla da masamız tamamlanmış oldu.
Önce kahvaltı yaptık, daha sonra damat bohçasını ve aile bohçalarını hazırladık.
Bu kahvaltıdan 2 ay sonra anneler gününde de çeyizleri hazırlayıp paketlediğimiz gün için kahvaltı hazırladım.
Çeyizleri hazırladığımız günün kahvaltı resimleri BURADA
Biliyorsunuz kızım 25 Temmuz'da evlendi.
Düğünden önce geleneklerimize uygun her ritüeli yerine getirmeye çalıştık.
Aileler olarak karşılıklı bohça hazırladık.
Bu kahvaltının olduğu gün ailemle damat bohçasını hazırlamak için bir araya geldik.
Biz kızımla günler süren Kapalıçarşı, Mahmutpaşa, Kürkçü Han gibi bu tür eşyaların envai çeşidinin olduğu yerlerden alışverişlerimizi tamamlamıştık.
Kızımın çeyizinde olan seccade, lif, patik, havlu, yemeni gibi bohçaya konulabilecek ürünleri de hazırladık.
O gün sadece bohçaların içine girecek ürünlerin karar verilmesi ve düzenlemesi işi vardı.
Kahvaltıdan sonra önce damat bohçasını, daha sonra aile bohçalarını hazırladık.
Tüllerle, kırmızı kurdelelerle süsledik, şehir dışına gideceği için damat bohçasını önce bavula, sonra koliye, diğer bohçaları da koliye yerleştirip gönderdik.
KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bu kahvaltı gününü 10 Mart'ta kızımın düğün hazırlıklarından olan damat bohçası ve aie bohçalarını hazırlamak için organize etmiştim.
Ben kahvaltıyı hazırladım, sağolsun canım annem benim çok işim olacağını düşünerek kuru dolma-yaprak sarma ve cevizli elde açma börek getirmiş, onlarla da masamız tamamlanmış oldu.
Önce kahvaltı yaptık, daha sonra damat bohçasını ve aile bohçalarını hazırladık.
Bu kahvaltıdan 2 ay sonra anneler gününde de çeyizleri hazırlayıp paketlediğimiz gün için kahvaltı hazırladım.
Çeyizleri hazırladığımız günün kahvaltı resimleri BURADA
Biliyorsunuz kızım 25 Temmuz'da evlendi.
Düğünden önce geleneklerimize uygun her ritüeli yerine getirmeye çalıştık.
Aileler olarak karşılıklı bohça hazırladık.
Bu kahvaltının olduğu gün ailemle damat bohçasını hazırlamak için bir araya geldik.
Biz kızımla günler süren Kapalıçarşı, Mahmutpaşa, Kürkçü Han gibi bu tür eşyaların envai çeşidinin olduğu yerlerden alışverişlerimizi tamamlamıştık.
Kızımın çeyizinde olan seccade, lif, patik, havlu, yemeni gibi bohçaya konulabilecek ürünleri de hazırladık.
O gün sadece bohçaların içine girecek ürünlerin karar verilmesi ve düzenlemesi işi vardı.
Kahvaltıdan sonra önce damat bohçasını, daha sonra aile bohçalarını hazırladık.
Tüllerle, kırmızı kurdelelerle süsledik, şehir dışına gideceği için damat bohçasını önce bavula, sonra koliye, diğer bohçaları da koliye yerleştirip gönderdik.
KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Domates-salatalıklı roka salatası
Anneciğimden Kuru Dolma ve Yaprak Sarma
Yine annemden el açması cevizli börek
Rengarenk reçellerimi kendim hazırladım.
4- Gül Reçeli
Peynir tabakları
"Afiyetle Kalın"
24 Kasım 2015 Salı
FIRINDA KAŞARLI DOMATES
Bugünkü tarifim pek çok kişinin bildiği pratik bir tarif.
Bu tarifi isterseniz küçük cherry domateslerle, ya da dilimlenmiş büyük domateslerle hazırlayabilirsiniz.
Pişerken domates bol miktarda suyunu bırakıyor, zeytinyağı ve domatesin suyu tam ekmek banmalık oluyor :)
Piştikten sonra kaşarın soğumaması için mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KAŞARLI DOMATES;
Malzemeler;
Yarım kilo kiraz (cherry) domates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz.
FIRINDA KAŞARLI DOMATES TARİFİ;
1- Domatesleri yıkayın, pişireceğiniz kabın içine yerleştirin.
Üzerine biraz tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı serpin ve karıştırın.
2- Orta hararette ki fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirle üzerini kaplayın.
4- Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip, hafif kızarıncaya kadar tekrar pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
Bu tarifi isterseniz küçük cherry domateslerle, ya da dilimlenmiş büyük domateslerle hazırlayabilirsiniz.
Pişerken domates bol miktarda suyunu bırakıyor, zeytinyağı ve domatesin suyu tam ekmek banmalık oluyor :)
Piştikten sonra kaşarın soğumaması için mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA KAŞARLI DOMATES;
Malzemeler;
Yarım kilo kiraz (cherry) domates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz.
FIRINDA KAŞARLI DOMATES TARİFİ;
1- Domatesleri yıkayın, pişireceğiniz kabın içine yerleştirin.
Üzerine biraz tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı serpin ve karıştırın.
2- Orta hararette ki fırında domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3- Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirle üzerini kaplayın.
4- Tekrar fırına verip kaşarlar eriyip, hafif kızarıncaya kadar tekrar pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)