Bugün pek çok kişinin bildiği klasik bir patates salatası tarifi vereceğim.
Bu salata rendelenmiş salatalık ile patates püresinin yoğurt ve mayonezle karıştırılmasından oluşuyor.
Bu tarifin en önemli püf noktası, salatanın sulanmaması için yoğurdun susuz olması ve salatalıkların rendelendikten sonra iyice suyunun sıkılması.
Çok hafif ve lezzetli bir salata, eğer mayonez kullanmıyorsanız onun yerine yoğurdun içine 2-3 adet sarımsak rendeleyebilirsiniz.
Bu salatanın menüsünde olduğu çay masasının resimleri BURADA
Ayrıca bakınız;
Patates Salataları Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
SALATALIKLI PATATES SALATASI;
Malzemeler;
5 adet orta boy patates,
3 adet orta boy salatalık,
2 su bardağı süzme yoğurt,
2 yemek kaşığı mayonez,
Yarım demet dereotu,
1 çay bardağı zeytinyağ,
Tuz,
Üzerini süslemek için;
2 adet kırmızı biber turşusu,
1 su bardağı mısır konservesi,
Nane yaprakları ve dereotu dalları.
SALATALIKLI PATATES SALATASI TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken ezip püre yapın.
Salatalıkları yıkayıp kurulayın, kabuklarını soymadan rendeleyin.
Rendelediğiniz salatalıkların suyunu iyice sıkın.
Sularını sıktığınız salatalıkları patates püresinin içine ekleyin.
Dereotunu yıkayıp ince ince doğrayıp ekleyin.
Yoğurdun içine mayonez ilave edin, karıştırıp salataya ekleyin.
Tuzunu, yağını ekleyip iyice karıştırın.
Servis yapacağınız tepsiye hazırladığınız salatayı yayın, üzerini düzleştirin.
Mısır tanelerini kenar kısmına çerçeve olacak şekilde yerleştirin.
Dereotu dallarını salatanın ortasına yerleştirin.
Çiçek şekilli kurabiye kalıbı ile kestiğiniz kırmızı biber turşusunu dereotunun üzerine çiçek gibi yerleştirin.
Biberlerin üzerine birer tane mısır tanesi yerleştirin.
Nane yapraklarını çiçeğin yaprağı gibi aralarına yerleştirin.
Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
16 Aralık 2015 Çarşamba
13 Aralık 2015 Pazar
ÇOKOKREMLİ, KREP SANDVİÇ
Mutlu Pazarlar :)
Pazar kahvaltısı için çok şirin, herkesin sevebileceği bir tarifim var.
Bu tarif minik minik hazırlanan kreplerin arasına çokokrem sürülmesi ve sandviç şeklinde hazırlanmasından oluşuyor.
Krepleri minik minik pişirmeyi saymazsak kolay bir tarif.
Yanında 1 bardak soğuk sütle çok iyi oluyor.
Bu minik kreplerden daha önce de tarifler hazırlamıştım.
Biri kahvaltılık tuzlu, iki tanede meyveli tatlı olarak hazırlamıştım.
Kahvaltılık Krepli Şiş
Muzlu, Çikolatalı Krep Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
"Afiyetle Kalın"
ÇOKOKREMLİ KREP SANDVİÇ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Çok az tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Çokokrem-Nutella-Sarelle-Torku Banada gibi ürünlerden her hangi biri.
Ç0KOKREMLİ KREP SANDVİÇ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, çok az tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün krepleri pişirdiğinizde kreplerin bir yanına çokokrem sürün.
Çokokremin üzerine bir krep daha yerleştirip sandviç haline getirin.
Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, isterseniz süt eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Pazar kahvaltısı için çok şirin, herkesin sevebileceği bir tarifim var.
Bu tarif minik minik hazırlanan kreplerin arasına çokokrem sürülmesi ve sandviç şeklinde hazırlanmasından oluşuyor.
Krepleri minik minik pişirmeyi saymazsak kolay bir tarif.
Yanında 1 bardak soğuk sütle çok iyi oluyor.
Bu minik kreplerden daha önce de tarifler hazırlamıştım.
Biri kahvaltılık tuzlu, iki tanede meyveli tatlı olarak hazırlamıştım.
Kahvaltılık Krepli Şiş
Muzlu, Çikolatalı Krep Şiş
Çilekli, Çikolatalı Krep Şiş
"Afiyetle Kalın"
ÇOKOKREMLİ KREP SANDVİÇ;
Malzemeler;
Krep malzemeleri;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
2 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
Çok az tuz,
Tavayı yağlamak için; 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
Arası için;
Çokokrem-Nutella-Sarelle-Torku Banada gibi ürünlerden her hangi biri.
Ç0KOKREMLİ KREP SANDVİÇ TARİFİ;
Büyük bir kasenin içinde yumurta, kabartma tozu, çok az tuz, süt, su ve unu ekleyerek karıştırın.
Karıştırarak kıvamlı ve akıcı bir hamur elde edin.
Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha su ekleyin.
Krep hamurunuz boza kıvamında olmalı.
Teflon veya yapışmayan herhangi bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, biraz kızdırın.
Not;
Soğuk yağ ve soğuk tava krebin tavaya yapışmasına sebep olabilir.
İyice ısınmış olan yağlı tavaya hazırladığınız krep hamurundan 1 yemek kaşığı ile küçük boyutta, ince bir tabaka halinde dökün.
Not;
Tavayı tekrar tekrar yağlamanıza gerek yok, ilk seferde ki yağ yeterli olacaktır.
Ocağın ateşi çok harlı değil, orta hararette olsun.
Kreplerin alt tarafı pişince spatula ile diğer yarısını da çevirerek pişirin.
Hamurun geri kalan kısmını da bu şekilde pişirin.
Bütün krepleri pişirdiğinizde kreplerin bir yanına çokokrem sürün.
Çokokremin üzerine bir krep daha yerleştirip sandviç haline getirin.
Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, isterseniz süt eşliğinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
8 Aralık 2015 Salı
ÇAY MASASI-28
Bu yaz ne yazık ki köyde ki evimizde fazla kalamadık.
Eşimin işleri sebebi ile 1 hafta durup döndük.
Fakat sonbaharda eşimin işleri müsait olunca 3 haftalığına tekrar köye gittik.
Şansımıza hava son haftaya kadar çok güzel geçti.
Bizim köyde olduğumuz tarihler doğum günüme (2 Ekim) denk gelince, öğleden sonra küçük mütevazi bir çay masası hazırladım.
Pasta yapmak için hazır pastaban yoktu, pandispanya pişirmeye de vaktim yoktu.
Evde ki malzemelerle elmalı yalancı profiterol hazırladım.
Zaten ben "illa doğum gününde pasta olmalı" diye düşünenlerden değilim :)
Börek olarak buzdolabımda hazır baklava yufkası vardı, onunla börek hazırladım.
Arpa şehriyeden pilav yaptım.
Sonbahar da tam mevsiminde olduğumuz için halamın toplayıp getirdiği yumurta mantarını (imparator mantarı) biber ve soğanla pişirdim.
Doğum günü masası özelliği taşıyacak görselliğe sahip değil ama bize hoş bir öğleden sonra geçirten bir masa oldu.
Eşimin işleri sebebi ile 1 hafta durup döndük.
Fakat sonbaharda eşimin işleri müsait olunca 3 haftalığına tekrar köye gittik.
Şansımıza hava son haftaya kadar çok güzel geçti.
Bizim köyde olduğumuz tarihler doğum günüme (2 Ekim) denk gelince, öğleden sonra küçük mütevazi bir çay masası hazırladım.
Pasta yapmak için hazır pastaban yoktu, pandispanya pişirmeye de vaktim yoktu.
Evde ki malzemelerle elmalı yalancı profiterol hazırladım.
Zaten ben "illa doğum gününde pasta olmalı" diye düşünenlerden değilim :)
Börek olarak buzdolabımda hazır baklava yufkası vardı, onunla börek hazırladım.
Arpa şehriyeden pilav yaptım.
Sonbahar da tam mevsiminde olduğumuz için halamın toplayıp getirdiği yumurta mantarını (imparator mantarı) biber ve soğanla pişirdim.
Doğum günü masası özelliği taşıyacak görselliğe sahip değil ama bize hoş bir öğleden sonra geçirten bir masa oldu.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)