Kış sebzelerine biraz ara verelim mi?
Elimde 3 brokoli tarifi ve brokoli yemekleri dosyası var ama sürekli brokoli tarifi vererek sizi sıkmak istemiyorum.
Bugün kıyır kıyır yapısı ve mis gibi portakal kokusu ile bir kurabiye tarifi vereyim, konuyu tatlıya bağlayalım :)
Brokoli tariflerini de zamanı geçmeden ara ara yayınlarım :)
Portakallı kurabiyeden bahsedecek olursam;
Gerçekten kıyır kıyır bir yapısı var, portakal hem içinde hem peltesinde yer alıyor.
Bu tarifi daha önce limonlu ve çikolatalı hazırlamıştım.
Unutmadan hatırlatayım;
Bu kurabiyenin ortasında ev yapımı portakallı pelte var.
Kurabiyeyi yaptığınız gün kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz oluyor ama bir gün bekleyince pelte kurabiyenin ortasında çökmeye sebep oluyor.
Kurabiyeyi 1 gün önce pişirip, pelteyi servis yapacağınız gün hazırlayıp kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz.
Daha önce limonlu yaptığım zaman da aynı sorun olmuştu, çikolatalı olan kurabiyede bu sorun oluşmuyor.
"Afiyetle Kalın"
23 Şubat 2016 Salı
17 Şubat 2016 Çarşamba
PIRASA MANTOLU FIRIN MAKARNA
Muhterem'le Afiyetle gururla sunar :)
Bu tarif nacizane kendi tarifim.
Pırasayı kavurarak makarnaya sos olarak ekleriz yada içine ekleyerek beşamelli olarak fırında pişiririz ama bu şekilde dışını kaplayarak yapıldığını hiç görmedim.
Bu yüzden tarifin ismini oluştururken "pırasalı fırın makarna" yerine son yılların moda tabiri ile "pırasa mantolu fırın makarna" olmasına karar verdim.
Bu tarifte pırasa şerit şerit kalıba yerleştirilip içine beşamel sosla karıştırılmış fırın makarna dizilerek hazırlanıyor.
Fırın makarnayı düzgün bir şekilde şerit şerit yerleştirirseniz kestiğiniz zaman daha şık bir görüntüsü olur.
Bir de fırın makarnayı dağılmadan kesmenin en önemli kuralı olan en az 1 saatlik dinlendirme kısmını unutmamak lazım.
Dinlenmeden pişer pişmez kesilen fırın makarna sıcak beşamelin ve peynirin etkisi ile mutlaka dağılır.
Ben içine beyaz peynir ekledim, isterseniz kavrulmuş kıyma ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Bu tarif nacizane kendi tarifim.
Pırasayı kavurarak makarnaya sos olarak ekleriz yada içine ekleyerek beşamelli olarak fırında pişiririz ama bu şekilde dışını kaplayarak yapıldığını hiç görmedim.
Bu yüzden tarifin ismini oluştururken "pırasalı fırın makarna" yerine son yılların moda tabiri ile "pırasa mantolu fırın makarna" olmasına karar verdim.
Bu tarifte pırasa şerit şerit kalıba yerleştirilip içine beşamel sosla karıştırılmış fırın makarna dizilerek hazırlanıyor.
Fırın makarnayı düzgün bir şekilde şerit şerit yerleştirirseniz kestiğiniz zaman daha şık bir görüntüsü olur.
Bir de fırın makarnayı dağılmadan kesmenin en önemli kuralı olan en az 1 saatlik dinlendirme kısmını unutmamak lazım.
Dinlenmeden pişer pişmez kesilen fırın makarna sıcak beşamelin ve peynirin etkisi ile mutlaka dağılır.
Ben içine beyaz peynir ekledim, isterseniz kavrulmuş kıyma ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
16 Şubat 2016 Salı
BROKOLİ EZMESİ
Cumartesi günü uzun zamandır hazırlamak istediğim "brokoli ile yapılan tarifler" dosyası hazırladım.
Kivi marmelatının tarifini yeni yayınladığım için dosyayı yayınlamayı hafta başına bıraktım.
Pazar günü sokağımızın sonunda kurulan pazara gittim, bir baktım çok güzel brokoli gelmiş hemde çok hesaplı :)
Hemen 1 kilo brokoli aldım.
Niyetim hafta içinde azar azar yoğurtlu olarak salatasını hazırlamaktı.
Fakat pazartesi günü havanın günlük güneşlik olması insanda "bu havada ne güzel yemek resmi çekilir" hissi verdiği için kendimi bir anda brokoli ile hazırlanan tarifleri yaparken buldum :)
Günün sonunda 4 tane brokolili, 2 tanesi farklı 6 tarif ortaya çıkmıştı.
Bu kadar çok yemeği ne yaptın? diye soracak olursanız, hepsinden az az yaptığım için sorun olmadı.
Birisi buzlukta beklemesi gereken eritme çikolatalı bir tarif olduğu için, 2 tanesi de buzluğa girdi.
Tariflerin pişirilmesi, sunumu, resim çekimi derken bütün günümü aldı.
Ama ben bloguma ve dosyaya yeni tarifleri oluşturmanın mutluluğu ile vaktin nasıl geçtiğini anlamadım bile :)
Brokoli ile hazırladığım tariflerimin bir arada olduğu dosya 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)