Yine orjinal bir tarifle karşınızdayım :)
Çok şükür ( bamya hariç) sebzelerle aram iyidir, hiç birini seçmeden ayırt etmeden pişiririm yerim.
Pek rağbet görmeyen sebzeleri de bir şekilde farklı hazırlayarak tadını veya görüntüsünün daha kolay yenebilir olmasına çalışırım.
Sebzeleri çocuklara en iyi yedirmenin yolu ise ya köfteli bir şekilde pişirmek, ya da makarna ile birlikte pişirmek.
Daha önce bahsetmiştim, ben hemen hemen her sebzeyi fırın makarna olarak pişiririm.
Brokoliyi de daha önce fırın makarna olarak hazırlamıştım ama bu tarif görsel olarak çok daha güzel oldu.
Bu tarifi hazırlarken yıllar önce tarifini verdiğim "sepet makarna" tarifini örnek aldım.
Sepet makarna büyük bir kaseye makarna dizilerek hazırlanıyor, ben bu tarif için tek kişilik kağıt muffin kapları kullandım.
Eğer kağıt muffin kaplarınız yoksa cam krem karamel kaplarını da kullanabilirsiniz.
Brokoli ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
25 Mart 2016 Cuma
18 Mart 2016 Cuma
LALE POĞAÇA
Bu poğaçanın şeklini bir kaç yıl önce Facebook'ta Arapça yayın yapan bir sayfada görmüştüm.
Şeklini gördüm ama ismini okuyamadım.
Bu şekle benzeyen poğaçalara genellikle "külah poğaça" deniyor ama ben bu poğaçayı daha çok laleye benzetiyorum.
Ben ilk günden beri lale poğaça diyorum.
Tarifi hazırlarken sürekli kullandığım mayalı poğaça tarifimde ki hamuru kullandım.
Bu poğaçanın da içinde olduğu çay misafirlerime hazırladığım çay menüsü 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Şeklini gördüm ama ismini okuyamadım.
Bu şekle benzeyen poğaçalara genellikle "külah poğaça" deniyor ama ben bu poğaçayı daha çok laleye benzetiyorum.
Ben ilk günden beri lale poğaça diyorum.
Tarifi hazırlarken sürekli kullandığım mayalı poğaça tarifimde ki hamuru kullandım.
Bu poğaçanın da içinde olduğu çay misafirlerime hazırladığım çay menüsü 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
15 Mart 2016 Salı
KASTAMONU KAŞIK HELVASI
Kaşık helvası pek çok kişinin bildiği, en azından tattığı yöresel bir lezzettir.
Kastamonu'nun yöresel lezzetlerinin başında gelir.
Yapması, özellikle şekil vermesi ustalık ister.
Normal helvalar gibi yumuşak bir yapısı yoktur, daha çok kurabiyeye benzer, hafif bir kıtırlığı vardır.
Bu tarifte gördüğünüz kaşık helvasını annemin Abana'da ki komşusu olan Ayşe teyze yaptı.
Bu helvayı biz Ayşe teyze ile birlikte kavurduk ama ben şekil verme işi ustalık istediği için şekil vermeyi ona bıraktım.
Kaşık helvasının şekli kadar yeteri kadar iyi kavrulması da çok önemli, biz bu helvayı neredeyse 1,5 saat kavurduk.
Bu helva çelik tencerede yaparsanız 1,5 saatte, alüminyum tencerede yaparsanız 2 saatte kavruluyormuş.
Biz ocağın üzerinde tereyağını eritip, ununu ekledikten sonra yere küçük tüpü koyduk ve karşıklı oturarak sırayla karıştırdık.
Ertesi gün annemin mevlidi vardı onun için yapmıştık.
Telaşlı bir gün olduğu için yapılış resimleri çok özenli olmadı :(
"Afiyetle Kalın"
Kastamonu'nun yöresel lezzetlerinin başında gelir.
Yapması, özellikle şekil vermesi ustalık ister.
Normal helvalar gibi yumuşak bir yapısı yoktur, daha çok kurabiyeye benzer, hafif bir kıtırlığı vardır.
Bu tarifte gördüğünüz kaşık helvasını annemin Abana'da ki komşusu olan Ayşe teyze yaptı.
Bu helvayı biz Ayşe teyze ile birlikte kavurduk ama ben şekil verme işi ustalık istediği için şekil vermeyi ona bıraktım.
Kaşık helvasının şekli kadar yeteri kadar iyi kavrulması da çok önemli, biz bu helvayı neredeyse 1,5 saat kavurduk.
Bu helva çelik tencerede yaparsanız 1,5 saatte, alüminyum tencerede yaparsanız 2 saatte kavruluyormuş.
Biz ocağın üzerinde tereyağını eritip, ununu ekledikten sonra yere küçük tüpü koyduk ve karşıklı oturarak sırayla karıştırdık.
Ertesi gün annemin mevlidi vardı onun için yapmıştık.
Telaşlı bir gün olduğu için yapılış resimleri çok özenli olmadı :(
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)