Miraç Kandilimiz Mübarek olsun!
Rabbim herkesin dualarını kabul etsin, kimin gönlünde ne varsa gerçekleşme umudu versin.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
3 Mayıs 2016 Salı
29 Nisan 2016 Cuma
CEPLİ POĞAÇA
Cepli poğaça bir aralar blog ve instagram dünyasında fırtına gibi esmiş, yapmayan kalmamıştı.
Tabii ki bir yemek blogcusu olarak bu fırtınaya bende sessiz kalmadım, tarifi bende denedim.
Fakat sürekli cepli poğaça tarifi görmekten sıkılan olmuştur diyerek yayınlamadım.
Bu poğaçaların resmini 2 Aralık 2014 tarihinde çekmişim :)
Bu kadar beklemek yeter herhalde, artık tarifin gün ışığına çıkma vakti gelmiş :)
Tariften bahsedecek olursam;
Misafire poğaça hazırlanırken "içine ne koysam?" sorunu hepimizde var.
İç malzemesi olarak peynir-zeytin-ıspanak-patates-şarküteri-kıyma seçeneklerimiz var ama bakalım gelen misafiriniz o içi yiyor mu?
Mesela ben zeytinli poğaça yemem, bir yere gittiğim zaman kapalı bir poğaça ise "acaba içinde zeytin var mı?" diye gerilirim :)
Bu tarifin en güzel tarafı içine malzeme koymuyorsunuz, içi boş olarak piştikten sonra malzemeleri yanında servis yapıyorsunuz.
Herkes kendi istediği şekilde iç malzemesini doldurarak poğaçasını hazırlamış oluyor.
Mayalı olduğu için pamuk gibi yumuşacık bir poğaça oluyor.
"Afiyetle Kalın"
CEPLİ POĞAÇA;
1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 adet yaş maya (42 gramlık) veya 1 paket kuru maya (10 gramlık),
3 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine sürülecek)
6-6,5 su bardağı un,
Arasına sürmek için ayrıca;
1 su bardağı sıvıyağ,
Sunum için;
İnce dilimlenmiş salam, domates, kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanoz.
Hazırladığınız pezileri yuvarlak şekilde açın.
Açtığınız pezilerin üzerine sıvı yağ sürün.
Hamuru bir kez katlayın, yarım ay şeklinde olan hamurun üzerine tekrar sıvı yağ sürün.
Hamuru tekrar katlayın ama bu sefer yağ sürmeyin.
Diğer hamur pezilerini de aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, 1 saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki (175 derece) fırında pişirin.
Piştiği zaman üzerini nemli bir bez ile örtün.
Sıcak olarak servis yapın.
Servis önerisi;
İçi boş olan poğaçalarınızı servis yapacağınız zaman ince dilimlenmiş salam, domates, kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanoz gibi kahvaltılık malzemelerle birlikte servis yapın.
Eğer bu poğaçayı kahvaltı dışında öğleden sonra için hazırlarsanız ince dilimlenmiş soğan da servis malzemelerinizin arasında yer alabilir.
"Afiyet Olsun"
Tabii ki bir yemek blogcusu olarak bu fırtınaya bende sessiz kalmadım, tarifi bende denedim.
Fakat sürekli cepli poğaça tarifi görmekten sıkılan olmuştur diyerek yayınlamadım.
Bu poğaçaların resmini 2 Aralık 2014 tarihinde çekmişim :)
Bu kadar beklemek yeter herhalde, artık tarifin gün ışığına çıkma vakti gelmiş :)
Tariften bahsedecek olursam;
Misafire poğaça hazırlanırken "içine ne koysam?" sorunu hepimizde var.
İç malzemesi olarak peynir-zeytin-ıspanak-patates-şarküteri-kıyma seçeneklerimiz var ama bakalım gelen misafiriniz o içi yiyor mu?
Mesela ben zeytinli poğaça yemem, bir yere gittiğim zaman kapalı bir poğaça ise "acaba içinde zeytin var mı?" diye gerilirim :)
Bu tarifin en güzel tarafı içine malzeme koymuyorsunuz, içi boş olarak piştikten sonra malzemeleri yanında servis yapıyorsunuz.
Herkes kendi istediği şekilde iç malzemesini doldurarak poğaçasını hazırlamış oluyor.
Mayalı olduğu için pamuk gibi yumuşacık bir poğaça oluyor.
"Afiyetle Kalın"
CEPLİ POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı ılık süt,
1 su bardağı ılık su,
1 adet yaş maya (42 gramlık) veya 1 paket kuru maya (10 gramlık),
3 tatlı kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine sürülecek)
6-6,5 su bardağı un,
Arasına sürmek için ayrıca;
1 su bardağı sıvıyağ,
Sunum için;
İnce dilimlenmiş salam, domates, kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanoz.
Mayayı ılık su ve sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu yavaş yavaş ekleyerek
yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 15 dakika bekletin.
Daha sonra yumurta büyüklüğünde pezilere ayırıp,
yuvarlayın.
Hazırladığınız pezileri yuvarlak şekilde açın.
Açtığınız pezilerin üzerine sıvı yağ sürün.
Hamuru bir kez katlayın, yarım ay şeklinde olan hamurun üzerine tekrar sıvı yağ sürün.
Hamuru tekrar katlayın ama bu sefer yağ sürmeyin.
Diğer hamur pezilerini de aynı şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, 1 saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki (175 derece) fırında pişirin.
Piştiği zaman üzerini nemli bir bez ile örtün.
Sıcak olarak servis yapın.
Servis önerisi;
İçi boş olan poğaçalarınızı servis yapacağınız zaman ince dilimlenmiş salam, domates, kaşar peynir, beyaz peynir ve maydanoz gibi kahvaltılık malzemelerle birlikte servis yapın.
Eğer bu poğaçayı kahvaltı dışında öğleden sonra için hazırlarsanız ince dilimlenmiş soğan da servis malzemelerinizin arasında yer alabilir.
"Afiyet Olsun"
26 Nisan 2016 Salı
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI
Kereviz salatasını çok severim.
Özellikle et yemeklerinin ve yağlı olan yemeklerin yanında hafifliği ile tercih sebebimdir.
Kereviz salatasını yoğurtlu, havuçlu, elmalı ve portakallı hazırlıyorum.
Bugün tarifini vereceğim çeşidinde ise tavuk eti var, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif.
Yemek menülerine, çay menülerine girebilecek bir tarif.
Salatayı hazırladığınız zaman istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz, ben sizin için 2 sunum önerisi hazırladım.
Ayrıca bu salataya cevizin de çok yakıştığını belirtmek isterim.
Kerevizin mevsimi geçmek üzere ama kereviz ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet tavuk göğsü veya 2 adet tavuk budu,
2 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez, (isteğe bağlı)
Tuz,
Zeytinyağı,
Sunum için;
Cherry domates, nane yaprakları.
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI TARİFİ;
Tavuk göğsü veya tavuk budunu haşlayın.
Derilerini ayırın, etlerini küçük küçük didikleyin.
Kerevizin kabuklarını soyup, yıkayın, rendeleyin.
Kararmaması için hemen üzerine yoğurt ekleyin, karıştırın.
Didilmiş tavuk etlerini de ekleyip karıştırın.
Not;
Eğer kerevizin yeşil yaprakları varsa yıkayıp, ince ince keserek salatanıza ilave edebilirsiniz.
Dövülmüş sarımsağı, mayonezi, tuzunu ve yağını ekleyin.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Domates ve nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
Özellikle et yemeklerinin ve yağlı olan yemeklerin yanında hafifliği ile tercih sebebimdir.
Kereviz salatasını yoğurtlu, havuçlu, elmalı ve portakallı hazırlıyorum.
Bugün tarifini vereceğim çeşidinde ise tavuk eti var, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif.
Yemek menülerine, çay menülerine girebilecek bir tarif.
Salatayı hazırladığınız zaman istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz, ben sizin için 2 sunum önerisi hazırladım.
Ayrıca bu salataya cevizin de çok yakıştığını belirtmek isterim.
Kerevizin mevsimi geçmek üzere ama kereviz ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
1. sunum önerisi
Tavuklu kereviz salatasını hazırladığınız zaman servis tabağında üzerini cherry domates ve nane-maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
2. sunum önerisi
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin, üzerine soğuk sızma zeytinyağı dökün.
İsterseniz salçalı sos hazırlayıp o şekilde de sunum yapabilirsiniz.
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet tavuk göğsü veya 2 adet tavuk budu,
2 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez, (isteğe bağlı)
Tuz,
Zeytinyağı,
Sunum için;
Cherry domates, nane yaprakları.
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI TARİFİ;
Tavuk göğsü veya tavuk budunu haşlayın.
Derilerini ayırın, etlerini küçük küçük didikleyin.
Kerevizin kabuklarını soyup, yıkayın, rendeleyin.
Kararmaması için hemen üzerine yoğurt ekleyin, karıştırın.
Didilmiş tavuk etlerini de ekleyip karıştırın.
Not;
Eğer kerevizin yeşil yaprakları varsa yıkayıp, ince ince keserek salatanıza ilave edebilirsiniz.
Dövülmüş sarımsağı, mayonezi, tuzunu ve yağını ekleyin.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Domates ve nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)