30 Aralık 2017 Cumartesi

KESTANELİ TARİFLER

Muhterem'le Afiyetle
Uzun zamandır sebze-meyve dosyası hazırlamamıştım.
Belli bir sebze veya meyve üzerine hazırladığım bu dosyalar, o ürüne ait bütün tarifleri bir arada bulundurduğu için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Kestane ile her kış pek çok tarif hazırladım ve yayınladım.
Bu aralar kestaneli tarifler çok popüler olduğu için hepsini bir araya toplamaya karar verdim. 
Kestane ile neler yapılabilir? hangi tariflerde kullanılır? bu dosya da bulabilirsiniz.
Tabii bu benim bugüne kadar bu blogda yayınladığım tarifleri içeren bir çalışma oldu.
Fakat emin olun çorbasından, pilavına, marmelatından, kekine, dondurmasına ve şekerine kadar pek çok popüler kestaneli tarif ve kestane bulamadığınız zaman yerine kullanabileceğiniz malzemelerle yapılan yalancı kestane tatlısı tarifi de bu dosyada yer alacak😏
"Afiyetle Kalın"

29 Aralık 2017 Cuma

KESTANE KEBAP

Muhterem'le Afiyetle
Kestane kebap yemesi sevap demişler😄
Kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından olan kestane kebap yapımı basit bir tarif.
Bugünkü konumuz aslında tarif vermekten daha çok küçük önerilerde bulunmaktan ibaret.
Kestane ile hazırlanan tariflerle ilgili, bugüne kadar tarifini verdiğim kestaneli tarifleri bir arada bulabileceğiniz bir dosya hazırladım.
O dosyanın içinde kestane kebap olmazsa dosya eksik kalırdı 😊
Kestaneli tarifler dosyası 👉BURADA

28 Aralık 2017 Perşembe

CİĞERLİ İÇ PİLAV

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz olan ciğerli iç pilav, pek çok kişinin ciğer yiyebildiği nadir tariflerden birisidir.
Pek çok özel günde ve kutlamalarda tercih edilen bir pilavdır.
Bu tarifte ben dana ciğeri kullandım ama en makbulü kuzu ciğeridir.
Fakat bunun illa büyükbaş ciğeri olacak diye bir kuralı yok, tavuk ciğeri bile kullanabilirsiniz.
Ben sakatat olarak sadece ciğer ve yürek yemeği seviyorum.
Ciğeri her şekilde yiyebilirim ama ciğerli iç pilav ve Arnavut ciğerinin yeri başka😏
Geçtiğimiz günlerde ciğerle 2 tarif daha hazırladım ama ciğerli pilav tarifi uzun zamandır yayınlanmayı beklediği için önceliği pilava verdim.
Ciğerle hazırladığım diğer tarifleri de en kısa zamanda paylaşacağım.
Ben ciğerli iç pilavı hazırlarken çam fıstığı ve kuş üzümünü hiç ihmal etmem.
Kuş üzümünün o tatlımsı tadını çok severim.
Bazı yerlerde bu tarif için tarçın ve yenibahar kullanılıyor ama ben kullanmıyorum.
Birde dereotunu yeşil rengini koruması için mutlaka piştikten sonra ekliyorum.
Sakatat ve ciğer kullanarak hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA 
"Afiyetle Kalın"