24 Nisan 2018 Salı

GÜL REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Günlerdir bahar tarifleri yayınlıyorum fakat bu tarifler hep bahar sebzeleri ile yapılan yemek ve salataları içeriyordu.
Bugünde bahar ve yaz aylarında bulabileceğiniz bir ürünle, taze gül yaprakları ile hazırlayacağınız gül reçeli tarifi vereceğim.
Daha önce blogda gül mayası ile hazırlanan gül reçeli tarifi vermiştim.
Bakınız; Gül Reçeli ve Gül Mayası
Bizim evde gül reçeli eksik olmaz, fakat ben taze gül yaprağı mevsiminde köyde değilsem, eşimin ablasının veya abisinin verdiği gül mayası ile reçel yapıyordum.
Gül mayası ile yaptığınız gül reçelinin taze gül ile yapılandan tat olarak pek farkı yok.
Fakat benim gönlümde yatan hep taze gül yaprakları ile reçel yapmaktı.
Yapmak istediğim gül reçeli taze gül yaprakları ile ve mutlaka pembe veya kırmızı gül olmalıydı.
Ne yazık ki beyaz gül ile yapılan reçellerde gül yaprakları kahverengiye dönüyor.
Çok şükür geçen yaz Haziran ayında güllerin en verimli olduğu günlerde taze gül yaprakları ile reçel yapmak kısmet oldu.
Ve rengi tam benim istediğim gibi oldu😍


23 Nisan 2018 Pazartesi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Türk Bayrağı
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
Çocukluğumda 23 Nisan şarkısı en sevdiğim çocuk şarkısıydı😍
23 NİSAN
Sanki her tarafta var bir düğün.
Çünkü, en şerefli en mutlu gün.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.
🎈🎈🎈
İşte, bugün bir meclis kuruldu,
Sonra hemen padişah kovuldu.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.
🎈🎈🎈
Bugün, Atatürk’ten bir armağan,
Yoksa, tutsak olurduk sen inan.
Bugün yirmi üç Nisan,
Hep neşeyle doluyor insan.
🎈🎈🎈

20 Nisan 2018 Cuma

TAZE BAKLA DOLMASI

Muhterem'le Afiyetle
Taze bakladan dolma yapıldığını duymuş muydunuz?
Ben daha önce hiç duymamıştım, taze bakla tarifleri ararken "Yemek Zevki" dergisinde karşıma çıktı.
Hem çok şaşırdım, hemde çok merak ettim.
Bakla dolması yapabilmek için baklaların biraz büyük olması gerekiyormuş.
Baklanın yeni çıktığı günler olduğu için çoğu körpe oluyor.
Bir kaç hafta üst üste aldığım baklaların iri olanlarını ayırarak bu tarif için lazım olan büyük boy baklaları biriktirdim.
İçini doldurmanın zor olacağını zannediyordum ama kıymalı olduğu için çok kolay dolduruldu.
Zor olan ise doldurmak değil, ortasında ki kısmı açmak.
Bence el oyalayan kısmı bıçakla ortasını açmak, doldurmak çok vakit almıyor.
Daha sonra narin bir yaprak sarması gibi özenle kısık ateşte pişiriyorsunuz.
Muhteşem bir tadı var, bakla sevmeyenler bence bakla dolmasını sever.
Bakla ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"