Sıcaklarla aranız nasıl?
Biz eşimin işleri sebebiyle henüz köye gidemediğimiz için, İstanbul'un yoğun nem içeren sıcaklarını iliklerimize kadar hissediyoruz.
Son yıllarda bu mevsimde İstanbul'da değil, Kastamonu'da oluyordum, İstanbul'un nemli sıcaklarını unutmuşum.
Gezmek için dışarı çıkmak şöyle dursun, mutfak alışverişi için bile dışarı çıkmak istemiyorum.
Mutfağım bütün öğleden sonra güneş aldığı için yemek yapmak tam bir kabus.
Zaten ağır, yağlı, kızartmalı tariflere de tahammülümüz de yok.
Hafif yemekler, zeytinyağlılar, bol bol yoğurtlu salatalarla günü geçiriyoruz.
Yaz aylarının en çok tüketilen salata malzemesi olan domates salatalık ikilisi, kahvaltı masasında da akşam yemeğinde de baş tacı ediliyor.
Domatesi sabah kahvaltısında söğüş olarak hazırlarım.
Akşam yemeklerinde ise hem söğüş, hemde kaşık salata olarak hazırlıyorum.
23 Temmuz 2018 Pazartesi
18 Temmuz 2018 Çarşamba
DÖNERLİ, ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Yaz aylarında çoğumuzun ağır yemeklere tahammülü yok.
Ya hafif yemeklerle, ya salatalarla, ya yoğurtlu sebzelerle, ya da zeytinyağlı sebze yemekleri ile günü geçirebiliyoruz.
Eminim, çok sevilen pirinç pilavı bile bugünlerde yerini yoğurtlu makarna gibi alternatif tariflere bıraktı.
Ben yaz aylarında pilav yapmam gereken durumlarda genellikle arpa şehriye pilavı yapıyorum.
Arpa şehriye pilavını sade olarak hazırlıyordum, geçen yıldan beri içine döner ekleyerek pişirmeye başladım.
Kesinlikle çok sevilen, misafirin bile hayır demeden rahatlıkla yediği bir pilav oluyor.
Geçtiğimiz Ramazan ayında son misafirlerime de bu pilavdan hazırladım.
İftar masasının resimleri ve menüsü 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ya hafif yemeklerle, ya salatalarla, ya yoğurtlu sebzelerle, ya da zeytinyağlı sebze yemekleri ile günü geçirebiliyoruz.
Eminim, çok sevilen pirinç pilavı bile bugünlerde yerini yoğurtlu makarna gibi alternatif tariflere bıraktı.
Ben yaz aylarında pilav yapmam gereken durumlarda genellikle arpa şehriye pilavı yapıyorum.
Arpa şehriye pilavını sade olarak hazırlıyordum, geçen yıldan beri içine döner ekleyerek pişirmeye başladım.
Kesinlikle çok sevilen, misafirin bile hayır demeden rahatlıkla yediği bir pilav oluyor.
Geçtiğimiz Ramazan ayında son misafirlerime de bu pilavdan hazırladım.
İftar masasının resimleri ve menüsü 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
15 Temmuz 2018 Pazar
15 TEMMUZ DESTANI
15 Temmuz 2016 tarihinde bu Vatan için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum.
Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın.
Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yaşatmasın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)