HAYIRLI KANDİLLER!
Mevlid, Arapça doğum zamanı demektir.
Kameri takvimde ki aylardan Rebi'ulevvel ayının on birinci ve on ikinci günleri arasında ki geceye Mevlid gecesi denir.
Çünkü
bu gece, dünyada ki bütün müslümanlara en son peygamber olarak
gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) doğduğu gecedir.
İslamiyette bu gece, Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gecedir.
Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul olsun.
"Afiyetle Kalın"
19 Kasım 2018 Pazartesi
16 Kasım 2018 Cuma
MANTAR MANTOLU MAKARNA
Mantar ve makarna ikilisi birbirine çok yakışan iki lezzet.
Makarnayı mantarla değişik şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bizim evde mantar da, makarna da çok sevilir.
Aşağıda linkini verdiğim mantarlı tarifler dosyasında göreceğiniz gibi her ikisini de farklı şekillerde sık sık kullanırım.
Bazı tariflerde kullandığımız, sebzeyle mantolama yapmak fikrinden yola çıkarak bu tarifi hazırladım.
Daha önce de pırasayı manto olarak kullanmıştım tarifi 👉BURADA
Bu tür mantolu tarifler masada çok şık duruyor, misafir masaları için hazırlayabilirsiniz.
Makarnayı mantarla değişik şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bizim evde mantar da, makarna da çok sevilir.
Aşağıda linkini verdiğim mantarlı tarifler dosyasında göreceğiniz gibi her ikisini de farklı şekillerde sık sık kullanırım.
Bazı tariflerde kullandığımız, sebzeyle mantolama yapmak fikrinden yola çıkarak bu tarifi hazırladım.
Daha önce de pırasayı manto olarak kullanmıştım tarifi 👉BURADA
Bu tür mantolu tarifler masada çok şık duruyor, misafir masaları için hazırlayabilirsiniz.
13 Kasım 2018 Salı
CEVİZLİ BARBUNYA EZMESİ
Barbunya ile yapılan tarifler sınırlıdır, farklı tarif imkanı pek olmaz.
Yemeği, pilakisi, zeytinyağlısı, çorbası ve salatası yapılır.
Ezme olarak fazla bilinmez, bilenlerde kendi bildikleri yöntemlerle hazırlar.
Ben barbunya ezme hazırladığım zaman, üzerine yağda çevirdiğim ceviz ekliyorum, nefis oluyor.
Nohutun bunun gibi bir yöntemle hazırlanmasına Humus deniyor.
Humusun da pek çok çeşidi var, mesela Pancarlı Humus, Humus Paçası gibi, barbunya ezmesini de kendi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Yemeği, pilakisi, zeytinyağlısı, çorbası ve salatası yapılır.
Ezme olarak fazla bilinmez, bilenlerde kendi bildikleri yöntemlerle hazırlar.
Ben barbunya ezme hazırladığım zaman, üzerine yağda çevirdiğim ceviz ekliyorum, nefis oluyor.
Nohutun bunun gibi bir yöntemle hazırlanmasına Humus deniyor.
Humusun da pek çok çeşidi var, mesela Pancarlı Humus, Humus Paçası gibi, barbunya ezmesini de kendi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)