25 Aralık 2012 Salı

HUMUS

Humus Ortadoğu mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alır.
Nohut-tahin-zeytinyağ-sarımsak-limon suyu-kimyon ve kırmızı biberle hazırlanır.
Bizde çok sık yapılmasa da eşim, kızdırılmış tereyağ ile olanı çok sever.
"Afiyetle Kalın"

HUMUS;
Malzemeler;
2,5 su bardağı nohut,
1 su bardağı tahin,
2 adet limon,
1 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Tuz.
Üzeri için;
Limon dilimleri,
1-2 kaşık haşlanmış nohut,
5-6 adet ceviz,
Kırmızı pul biber,
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ veya eritilmiş tereyağ.
TARİFİ;
Nohutu akşamdan tuzlu ılık suda ıslatın.
Ertesi gün isterseniz normal tencerede, daha çabuk olmasını isterseniz düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan nohutların zarını soyun, süsleme yapmak için 1-2 kaşık ayırın.
Mutfak robotuna zarı soyulmuş nohutu, tahini, limonların suyunu, sarımsağı, kimyonu, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
Hepsini bir karıştırarak püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi servis tabağına yerleştirin.(ben kaşıkla çiçek şekli vererek yerleştirdim)
Tam orta kısmına limon dilimlerini yerleştirin.
Limonların üzerine haşlanmış nohutları ve onların üzerine de kırmızı biberi serpin.
Cevizleri de üzerine yerleştirdikten sonra üzerine zeytinyağ gezdirip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. harika olmuş sunumda öyle elin dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  2. çok severim ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık, epeydir yememiş bir seveni olarak görüntü çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
  4. Çok severim..Nefis görünüyor, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. hatay mutfağı hatayda yediğim yemekler aklıma geldi
    ellerine sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  6. Hiç yemedim ama merakta etmiyor değilim, ellerine sağlık muhteremcigim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...