13 Kasım 2018 Salı

CEVİZLİ BARBUNYA EZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Barbunya ile yapılan tarifler sınırlıdır, farklı tarif imkanı pek olmaz.
Yemeği, pilakisi, zeytinyağlısı, çorbası ve salatası yapılır.
Ezme olarak fazla bilinmez, bilenlerde kendi bildikleri yöntemlerle hazırlar.
Ben barbunya ezme hazırladığım zaman, üzerine yağda çevirdiğim ceviz ekliyorum, nefis oluyor.
Nohutun bunun gibi bir yöntemle hazırlanmasına Humus deniyor.
Humusun da pek çok çeşidi var, mesela Pancarlı Humus, Humus Paçası gibi, barbunya ezmesini de kendi damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"



kidney bean
Taze ve kuru Barbunya ile hazırladığım diğer tariflerim;

Barbunya Çorbası 

Etli Taze Barbunya

Zeytinyağlı Taze Barbunya
 
barbunya mezesi resimli tarifi
CEVİZLİ BARBUNYA EZMESİ;
Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış barbunya,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, kimyon, kırmızı pul biber,
6-7 dal maydanoz,
Üzeri için;
1 çay bardağı iri parçalara ayrılmış ceviz içi,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

kidney bean
CEVİZLİ BARBUNYA EZMESİ TARİFİ;
İyice haşlanmış olan barbunyaları mutfak robotuna doldurun.

zeytinyağlı meze tarifi
Barbunyanın içine zeytinyağı, kimyon, kırmızı pul biber ve tuz ekleyin.

Robotu çalıştırarak bütün malzemenin parçalanarak karışmasını sağlayın.
Robotunuz yoksa çatalla iyice ezin.

barbunya ile yapılan tarifler
Püre haline gelen barbunyayı servis tabağına yerleştirin.
Ortasına cevizli yağ döküleceği için orta kısmını hafif çukur olacak şekilde yerleştirin.

zeytinyağlı barbunya ezmesi
Maydanozları yıkayıp ince ince doğrayın.
Barbunyanın orta kısmına serpin.

ceviz
El tavasının içine zeytinyağı dökün, içine ceviz içlerini, kırmızı pul biberi ekleyin.
Düşük ısıda ki ocakta karıştıra karıştıra cevizleri yakmadan kavurun.

barbunya mezesi
Hazırladığınız ceviz içini barbunyanın ortasına yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...