16 Kasım 2018 Cuma

MANTAR MANTOLU MAKARNA

Muhterem'le Afiyetle
Mantar ve makarna ikilisi birbirine çok yakışan iki lezzet.
Makarnayı mantarla değişik şekillerde hazırlayabilirsiniz.
Bizim evde mantar da, makarna da çok sevilir.
Aşağıda linkini verdiğim mantarlı tarifler dosyasında göreceğiniz gibi her ikisini de farklı şekillerde sık sık kullanırım.
Bazı tariflerde kullandığımız, sebzeyle mantolama yapmak fikrinden yola çıkarak bu tarifi hazırladım.
Daha önce de pırasayı manto olarak kullanmıştım tarifi  👉BURADA
Bu tür mantolu tarifler masada çok şık duruyor, misafir masaları için hazırlayabilirsiniz.




makarna tarifleri
Bugünkü tarifin ayrıntılarından bahsedecek olursam;
Mantar olarak kültür mantarı kullandım ama istiridye mantarı gibi geniş yüzeyli mantarlar da bu tarife çok yakışır.
Makarna modeli olarak, haşlanınca yufka gibi bu tür zeminlere iyi uyum sağlayan kelebek modelini tercih ettim.
Bu tarifte piştikten sonra kalıbı servis tabağına çevirdiğimiz için kaşarı en son kata değil, ara kata yerleştirdim.
Makarna pişerken kurumasın diye üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapladım.
"Afiyetle Kalın"

mushroom
Mantarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

mushrooms recipes
MANTAR MANTOLU MAKARNA;
Malzemeler; (23 cm'lik kalıp için)
Yarım kilo kültür mantarı,
Yarım paket kelebek-fiyonk makarna,
9-10 adet kaşar peynir dilimi,
Tuz, tereyağ,
Mantarı haşlamak için yarım limonun suyu.
Sunum için;
Cherry domates ve maydanoz yaprakları.

mantarlı makarna resimli anlatım
MANTAR MANTOLU MAKARNA TARİFİ;
1- Mantarları suyun içinde bekletmeden akan suyun altında yıkayın.
2- Yıkanan mantarları ortadan ikiye kesin, isterseniz daha ince dilimler halinde kesebilirsiniz.  
     Kaynayan limonlu suyun içinde mantarları 5-6 dakika pişirip süzün.
3- Kullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağlayın, ön pişirme yaptığınız mantarı kesik yüzeyi kalıba              bakacak şekilde zeminine ve yanlarına dizin.
4- Makarnaları tuzlu suda haşlayıp süzün.
    Haşlanan makarnanın yarısını mantarın üzerine yerleştirin.
5- Makarnanın üzerine kaşar dilimlerini dizin.
6- Kaşar dilimlerinin üzerine makarnanın diğer yarısını yerleştirin.
    Arasına tereyağ parçaları ilave edin.
7- Yağlı kağıdı su ile ıslatıp, suyunu sıkın ve makarnanın üzerini ıslak yağlı kağıt ile kaplayın.
8- 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin, piştikten sonra dağılmadan kalması için 10 dakika-
    dinlendirin. Geniş bir sevis tabağına kalıbı ters çevirerek makarnayı servis tabağına aktarın.
9- Cherry domates ve maydanoz yaprakları ile süsleyin.

Mantar mantolu makarna resimli tarifi
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...