Siyez unu son yıllarda oldukça rağbet gören bir ürün.
Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin tercih ettiği bir un çeşidi.
Siyez unu Gluten içeriyor fakat Glisemik endeksi düşük gıdalar arasında başı çekiyor.
Dünyada glisemik endeksi insanlara en uygun gıda Siyez unuymuş.
Siyez bulgurunu Kastamonu'lu olduğum için yıllardır biliyorum ve kullanıyorum.
Siyez ununu ise 2-3 yıldır kullanıyorum.
Eskiden unu Kastamonu festivallerinden, yada Kastamonu tatilinde alıyordum.
Son yıllarda ise İstanbul Halk Ekmeğin ürettiği siyez ununu kullanıyorum.
Bu un tam çekildiği için pürüzsüz bir dokusu var ve rahatlıkla krep, kurabiye, gözleme gibi tarifleri yapabiliyorsunuz.
Bir kaç kere gözleme yaptım ama resimlerini çekemeyeceğim kadar erken bir saatti, resim çekemedim.
En kısa zamanda gözleme tarifini hazırlayıp, yayınlayacağım.
Bu arada;
Siyez unu ile çorbalarınıza meyane hazırlayabilirsiniz, çok iyi uyum sağlıyor.
Ben dün akşam "Karabuğdaylı yayla çorbası" yaptım, meyanesini siyez unu ile hazırladım.
Gayet lezzetli, kıvamı yerinde bir çorba oldu.
Çorbanın tarifi 👉BURADA
21 Şubat 2019 Perşembe
18 Şubat 2019 Pazartesi
TAZE ZENCEFİLLİ SEBZE ÇORBASI
Yemeklerinizde veya içeceklerinizde taze zencefil kullanır mısınız?
Türk mutfağında çok fazla kullanılmayan zencefil, neyse ki son yıllarda çok faydalı olması ile ilgili yapılan haberler ve yazılar dolayısı ile pek çok mutfağa girdi.
Bizde de durum böyle, ben annemde veya rahmetli ananemde zencefilli bir tarif görmedim.
Faydalı olduğunu duyduğumuz için eve almaya ve kullanmaya başlayalı en fazla 10 yıl olmuştur.
Taze zencefilin en çok kokusunu seviyorum, muhteşem bir mentol kokusu var.
Ne yazık ki acı bir tadı var, belli bir miktarı aşamıyorsunuz.
Bugünkü tarifimizden bahsedecek olursam;
Bu çorbada zencefil dışında kışlık kök sebzeler (kereviz-patates-havuç-soğan) kullandım.
Hepsini rendeleyerek kullandım, yarı yarıya su ve ayran kullandım.
İsterseniz ayran yerine süt veya süt yerine tavuk-et suyu kullanabilirsiniz.
Sebzeler piştikten sonra blenderden geçirdim.
Kullandığım sebzelerin nişastalı yapısı sebebiyle, un eklemediğim kıvamı güzel bir çorba oluyor.
Türk mutfağında çok fazla kullanılmayan zencefil, neyse ki son yıllarda çok faydalı olması ile ilgili yapılan haberler ve yazılar dolayısı ile pek çok mutfağa girdi.
Bizde de durum böyle, ben annemde veya rahmetli ananemde zencefilli bir tarif görmedim.
Faydalı olduğunu duyduğumuz için eve almaya ve kullanmaya başlayalı en fazla 10 yıl olmuştur.
Taze zencefilin en çok kokusunu seviyorum, muhteşem bir mentol kokusu var.
Ne yazık ki acı bir tadı var, belli bir miktarı aşamıyorsunuz.
Bugünkü tarifimizden bahsedecek olursam;
Bu çorbada zencefil dışında kışlık kök sebzeler (kereviz-patates-havuç-soğan) kullandım.
Hepsini rendeleyerek kullandım, yarı yarıya su ve ayran kullandım.
İsterseniz ayran yerine süt veya süt yerine tavuk-et suyu kullanabilirsiniz.
Sebzeler piştikten sonra blenderden geçirdim.
Kullandığım sebzelerin nişastalı yapısı sebebiyle, un eklemediğim kıvamı güzel bir çorba oluyor.
17 Şubat 2019 Pazar
KAHVALTI MASASI-69
Bu aralar misafir açısından yoğun günlerdeyim.
Misafirlerimi akşam çayı, akşam yemeği, kahvaltı ve gündüz çayında ağırladım.
Bazısının resimlerini çekemedim ama sizi önümüzde ki günlerde yemek ve çay masası resimleri bekliyor.
Bu kahvaltı masasını geçen Pazar günü eşimin aile büyüklerine ve yeğenlerine hazırladım.
Mönüyü hazırlarken misafirlerin tercihlerine dikkat ederek, şarküteri ürünü almadım.
Şarküteri ürünü yerine et kavurması hazırladım.
Mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek hazırladım.
Yine mevsim sebzelerinden pırasayı yumurtalı olarak hazırladım.
Kışın domates salatalık almıyorum, bol bol roka ile salata hazırlıyorum.
Domates kullanacaksam cherry domates alıyorum.
Peynir, zeytin çeşitleri ile tuzluları tamamladım.
Misafirlerimi akşam çayı, akşam yemeği, kahvaltı ve gündüz çayında ağırladım.
Bazısının resimlerini çekemedim ama sizi önümüzde ki günlerde yemek ve çay masası resimleri bekliyor.
Bu kahvaltı masasını geçen Pazar günü eşimin aile büyüklerine ve yeğenlerine hazırladım.
Mönüyü hazırlarken misafirlerin tercihlerine dikkat ederek, şarküteri ürünü almadım.
Şarküteri ürünü yerine et kavurması hazırladım.
Mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek hazırladım.
Yine mevsim sebzelerinden pırasayı yumurtalı olarak hazırladım.
Kışın domates salatalık almıyorum, bol bol roka ile salata hazırlıyorum.
Domates kullanacaksam cherry domates alıyorum.
Peynir, zeytin çeşitleri ile tuzluları tamamladım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)