Bugün sömestr tatilinde ailem için hazırladığım akşam yemeği masasının resimlerini paylaşacağım.
Akşam yemeği resimlerini çekmenin en sıkıntılı tarafı, o saatlerde gün ışığı olmadığı için yetersiz ışıkta resim çekmek.
Flaş kullandığınız zaman yüzeyde ki her şeyde aşırı parlama olduğu için ben sevmiyorum.
Salonda bulunan bütün lambaları açarak resimleri çekmeye çalışıyorum.
Akşam yemeğinin menüsünden bahsedecek olursam;
Çorba olarak abim, yengem, yeğenlerim ve eşimin çok sevdiği Paça çorbası pişirdim.
Paça yemeyenler için kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
Sebze yemeği olarak, haşlanmış lahana yaprakları yufka gibi kullanılarak hazırlanan "Lahana Böreği" hazırladım.
Geçen yıl aynı grup için Lahana Bohçası yapmıştım, bu yıl lahana böreği yapmaya karar verdim.
Geçen yılın sömestr tatili yemeği 👉BURADA
Börek olarak mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek yaptım.
Yoğurtlu salata olarak kabak salatası, ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurma ile yemek menüsünü tamamladım.
Tabii ki tatlısız yemek olmaz, hele aile yemeklerinde çay, tatlı ile servis edilir.
5 Mart 2019 Salı
2 Mart 2019 Cumartesi
BUĞDAYLI, BROKOLİ SALATASI
Aşurelik buğday ve farklı sebzelerle hazırladığım salata tariflerine bugün yenisini ekliyorum.
Bu seferki sebzemiz, fazla tarif seçeneği olmayan brokoli oldu.
Brokoliyi ufak parçalara ayırıp, sapları yumuşayıncaya kadar suda, yada buharda pişiriyoruz.
Haşlanmış buğday ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve baharat ekleyip servis yapıyoruz.
Brokoliyi severek yemiyorsanız bu tarz bir tarifle daha kolay tüketebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıllarda aşurelik buğday dediğimiz beyaz buğdayı sık sık kullanıyordum.
Son 1 yıldır da hayatımıza daha sağlıklı olan Karabuğday (Greçka) girdi.
Bu aralar mutfağımda karabuğday ile hazırlanan tariflere daha çok yer vermeye başladım.
Tat olarak beyaz buğday çok lezzetli ama fazla tüketmek kilo alımına sebep olabiliyormuş.
Karabuğday'ın isli gibi değişik bir aroması var, onun verdiği tadı herkes sevmeyebiliyor.
Bugünkü tarifte daha sağlıklı olduğu için beyaz buğday yerine karabuğday kullanabilirsiniz.
Bu seferki sebzemiz, fazla tarif seçeneği olmayan brokoli oldu.
Brokoliyi ufak parçalara ayırıp, sapları yumuşayıncaya kadar suda, yada buharda pişiriyoruz.
Haşlanmış buğday ve sarımsaklı yoğurtla karıştırıp, üzerine zeytinyağı ve baharat ekleyip servis yapıyoruz.
Brokoliyi severek yemiyorsanız bu tarz bir tarifle daha kolay tüketebilirsiniz.
Geçtiğimiz yıllarda aşurelik buğday dediğimiz beyaz buğdayı sık sık kullanıyordum.
Son 1 yıldır da hayatımıza daha sağlıklı olan Karabuğday (Greçka) girdi.
Bu aralar mutfağımda karabuğday ile hazırlanan tariflere daha çok yer vermeye başladım.
Tat olarak beyaz buğday çok lezzetli ama fazla tüketmek kilo alımına sebep olabiliyormuş.
Karabuğday'ın isli gibi değişik bir aroması var, onun verdiği tadı herkes sevmeyebiliyor.
Bugünkü tarifte daha sağlıklı olduğu için beyaz buğday yerine karabuğday kullanabilirsiniz.
27 Şubat 2019 Çarşamba
PORTAKAL CİPSİ
Bir önceki yazımda paylaştığım "Portakallı Revani" tarifinin sunumunda kullandığım Portakal cipslerini arayı fazla açmadan yayınlamaya karar verdim.
Bu tarifin adı portakal cipsi veya kurutulmuş portakal olarak biliniyor.
Ben cips demeyi daha çok seviyorum, eminim çocuklarda cips adını duyunca daha severek tüketecektir.
Yapımı çok kolay, fazla işçilik istemiyor ama kurutma aşaması yani pişirme süresi biraz uzun.
Fırında düşük ısıda uzun sürede kurutmanız gerekiyor.
"Ben yüksek ısıda, daha kısa sürede pişiririm" diye düşünmeyin, olmuyor.
Yüksek ısıyı gören cipsler, ince dilimlendiği için bir anda kömürleşebiliyor.
İçinin tamamen kuruması için ağır ağır pişmesi gerekiyor.
Bu portakal cipsleri ile neler yapabilirim? derseniz;
Bu şekilde cips gibi çıtır çıtır tüketebilirsiniz.
Yarısını erimiş çikolataya bandırarak daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Tatlılarınızı bu cipslerle süsleyebilirsiniz.
Bakınız; 👉Portakallı Revani
Ihlamur, çay gibi sıcak içeceklerinizi bu cipslerle tatlandırabilirsiniz.
Son yıllarda dekorasyon dergilerinde tarçın çubukları ile birlikte aranjmanlar yapıldığını görüyorum.
Ev dekorasyonu, masa süslemesinde kullanabilirsiniz.
Bu tarifin adı portakal cipsi veya kurutulmuş portakal olarak biliniyor.
Ben cips demeyi daha çok seviyorum, eminim çocuklarda cips adını duyunca daha severek tüketecektir.
Yapımı çok kolay, fazla işçilik istemiyor ama kurutma aşaması yani pişirme süresi biraz uzun.
Fırında düşük ısıda uzun sürede kurutmanız gerekiyor.
"Ben yüksek ısıda, daha kısa sürede pişiririm" diye düşünmeyin, olmuyor.
Yüksek ısıyı gören cipsler, ince dilimlendiği için bir anda kömürleşebiliyor.
İçinin tamamen kuruması için ağır ağır pişmesi gerekiyor.
Bu portakal cipsleri ile neler yapabilirim? derseniz;
Bu şekilde cips gibi çıtır çıtır tüketebilirsiniz.
Yarısını erimiş çikolataya bandırarak daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Tatlılarınızı bu cipslerle süsleyebilirsiniz.
Bakınız; 👉Portakallı Revani
Ihlamur, çay gibi sıcak içeceklerinizi bu cipslerle tatlandırabilirsiniz.
Son yıllarda dekorasyon dergilerinde tarçın çubukları ile birlikte aranjmanlar yapıldığını görüyorum.
Ev dekorasyonu, masa süslemesinde kullanabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)