Yemekleriniz de kuru domates kullanır mısınız?
Ben kuru domatesi çok severim.
Çorbalara, bulgur pilavına eklerim.
Ayrıca sadece kuru domatesle, yoğurtlu kuru domates hazırlarım.
Kuru domatesli tarifleri hazırlarken kullanacağınız domatesin biraz etli olmasına dikkat edin.
Bazen aşırı ince ve kuru domatesler görüyorum, onlarla yapacağınız tarifler size hiç lezzet vermeyecektir.
Kuru domates etli de olsa, kuru da olsa ben onu özellikle salata için kullanırken 5 dakika kadar kaynatıyorum.
Bazı tariflerde sıcak suda ıslatmak yeterli deniliyor ama ben ıslattığım zaman sonuçtan memnun kalmıyorum.
5 dakikalık kaynama ile daha iyi oluyor.
Tabii bu durum domatesinizin cinsine ve durumuna göre değişir.
Pirinçten bahsedecek olursam;
Ben bu tarif için "yasemin kokulu pirinç" kullandım.
Bu pirinç, diğer pilavlık pirinç çeşitlerine göre ince ve uzun oluyor.
Lapa olma durumu neredeyse hiç yok.
Bu pirinci genellikle yaş veya kuru sebze gibi bir şeyler ekleyerek kullanıyorum.
Tek başına olunca tadı bana kuru ve yavan oluyormuş gibi geliyor.
"Afiyetle Kalın"
8 Mart 2019 Cuma
7 Mart 2019 Perşembe
REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
MÜBAREK REGAİB KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!
Yapılan hayırların, iyilik ve
ibadetlerin her birine yüz sevap yazılan üç ayların başlangıcı olan
Recep ayının Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecesi olan bu ilk Cuma
gecesi Regaib Kandili'dir.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
Küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlad, rızgı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
5 Mart 2019 Salı
AKŞAM YEMEĞİ-15
Bugün sömestr tatilinde ailem için hazırladığım akşam yemeği masasının resimlerini paylaşacağım.
Akşam yemeği resimlerini çekmenin en sıkıntılı tarafı, o saatlerde gün ışığı olmadığı için yetersiz ışıkta resim çekmek.
Flaş kullandığınız zaman yüzeyde ki her şeyde aşırı parlama olduğu için ben sevmiyorum.
Salonda bulunan bütün lambaları açarak resimleri çekmeye çalışıyorum.
Akşam yemeğinin menüsünden bahsedecek olursam;
Çorba olarak abim, yengem, yeğenlerim ve eşimin çok sevdiği Paça çorbası pişirdim.
Paça yemeyenler için kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
Sebze yemeği olarak, haşlanmış lahana yaprakları yufka gibi kullanılarak hazırlanan "Lahana Böreği" hazırladım.
Geçen yıl aynı grup için Lahana Bohçası yapmıştım, bu yıl lahana böreği yapmaya karar verdim.
Geçen yılın sömestr tatili yemeği 👉BURADA
Börek olarak mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek yaptım.
Yoğurtlu salata olarak kabak salatası, ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurma ile yemek menüsünü tamamladım.
Tabii ki tatlısız yemek olmaz, hele aile yemeklerinde çay, tatlı ile servis edilir.
Akşam yemeği resimlerini çekmenin en sıkıntılı tarafı, o saatlerde gün ışığı olmadığı için yetersiz ışıkta resim çekmek.
Flaş kullandığınız zaman yüzeyde ki her şeyde aşırı parlama olduğu için ben sevmiyorum.
Salonda bulunan bütün lambaları açarak resimleri çekmeye çalışıyorum.
Akşam yemeğinin menüsünden bahsedecek olursam;
Çorba olarak abim, yengem, yeğenlerim ve eşimin çok sevdiği Paça çorbası pişirdim.
Paça yemeyenler için kırmızı mercimek çorbası hazırladım.
Sebze yemeği olarak, haşlanmış lahana yaprakları yufka gibi kullanılarak hazırlanan "Lahana Böreği" hazırladım.
Geçen yıl aynı grup için Lahana Bohçası yapmıştım, bu yıl lahana böreği yapmaya karar verdim.
Geçen yılın sömestr tatili yemeği 👉BURADA
Börek olarak mevsim sebzelerinden olan ıspanakla börek yaptım.
Yoğurtlu salata olarak kabak salatası, ayrıca klasik kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurma ile yemek menüsünü tamamladım.
Tabii ki tatlısız yemek olmaz, hele aile yemeklerinde çay, tatlı ile servis edilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)