14 Mayıs 2019 Salı

GÜVEÇTE PÜRELİ ET

Muhterem'le Afiyetle
Ramazan ayında iftar da ağırladığımız misafirler için menü oluşturmak, o yemekleri yapmaktan daha zor olabiliyor.
Misafirinizin neyi sevip sevmediğini bilmiyorsanız işiniz daha da zorlaşıyor.
O zaman klasik tariflere yer verip işinizi şansa bırakmıyorsunuz.
Bugünkü tarifimiz olan güveçte püreli et, tam misafir menülerine yakışacak bir tarif.
Bu tarifi sevmeyen olmaz sanırım.
Misafir menülerinde pilav mutlaka bulunuyor.
Pilavın yanında da mutlaka bir garnitür ve et ürünü ile birlikte servis yapılıyor.
Bu tarifte, garnitür olan püreyi ayrıca servis yapmak zorunda değilsiniz.


9 Mayıs 2019 Perşembe

ÇİLEKLİ, MUHALLEBİLİ PRATİK PASTA

Muhterem'le Afiyetle
Yemek blogculuğunun en hareketli mevsimi bence bahar aylarıdır.
Ömrü çok az olan bahar sebzeleri ve meyveleri tezgahlara çıktığı anda onlarla tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Elbette baharda sadece bahara özgü sebze ve meyveler çıkmıyor.
Birde çeşit çeşit yenilebilir otlar var ki çoğu baharda bir kaç hafta tezgalarda olup, sonra birden yok oluyorlar.
Taze otlarla da çıktıkları anda tarifler hazırlayıp yayınlamak gerekiyor.
Yaz ve kış aylarında ki sebze ve meyvelerin, bütün bir mevsimi, ayları kapsayan uzun bir dönemi var.
Bahar sebze ve meyvelerinin ömrü ise haftalarla sınırlı.
Baharda yaptıklarınızı, mevsimi geçmeden yayınlamak gerektiği için çok koşturmalı, hareketli bir sezon oluyor.


7 Mayıs 2019 Salı

TELBİNE ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetle
Telbine çorbasını bilir misiniz? yada hiç duydunuz mu?
Telbine, arpa unu kullanılarak yapılan, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) özellikle hastalar için tavsiye ettiği bir yemek.
Geçen kış eşim okuduğu bir yazıda konusu geçince telbine çorbasından haberdar olmuş.
Bana da bahsedince hemen konuyu araştırdım.
Bu çorbayı yapmak için en mühim malzeme arpa unu olduğu için onu bulmak için epey uğraştım.
Uğraştım diyorum çünkü o dönemde aradığım sorduğum hiç bir yerde bulamadım.
Sağlıklı unları olan bazı firmaların ürün gamlarında gözükse de piyasada bulamadım.
Fakat gerek pazarda ki bakliyatçılara, gerekse kilo ile açık ürün satışı yapan gıda dükanlarına da sürekli sordum.
Arpa unu bulamayınca tarifi uzun süre yapamadım.