9 Aralık 2019 Pazartesi

BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI

Muhterem'le Afiyetle
Mevsim tam bal kabağı mevsimi, bugünlerde pazar tezgahlarında market ve manavlarda bol bol bal kabağı var.
Üstelik bu bal kabakları kesmesi çok zor olan kabuklarından temizlenmiş olarak satılıyor.
Bazen bize memleketten bal kabağı geliyor, kabuklarını soymanın çok zor bir iş olduğunu oradan biliyorum.
Onun için pazarda satılan kabukları soyulmuş kabaklarla tarifler yapmak bana hiç zor gelmiyor.
Bugünkü bölümümüzün konusu olan "Bal Kabaklı Etimek Tatlısı" tarifini akşam yemeği misafirlerim için hazırladım.
Menüsünde bu tatlı olan akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Klasik Etimek tatlısını bal kabağı ile renklendirip, lezzetlendirmek için harika bir tarif.
Yapım aşamasında ki uzun tarif gözünüzü korkutmasın, ben biraz fazla ayrıntılı yazınca tarif bölümü uzadı.
Gayet pratik bir tarif, hele evde kabak tatlısı varsa işiniz yarı yarıya bitmiş demektir.


5 Aralık 2019 Perşembe

AKŞAM YEMEĞİ-16

Muhterem'le Afiyetle
Bu akşam yemeği masasını Salı akşamı gelen misafirlerim için hazırladım.
Menüyü oluştururken artık mevsimi olmayan yazlık sebzelerden uzak durdum.
Tamamen kış sebzeleri ile hazırlanan tariflerden yemekleri hazırladım.
O akşam menümüzde kış sebzelerinden Ispanak, Kereviz, Pancar, Turp, Havuç ve tatlıda da yine kış meyvelerinden olan Balkabağı vardı.

2 Aralık 2019 Pazartesi

KREMALI KESTANE

Muhterem'le Afiyetle
Kestane tezgahlara geleli epey oldu.
Her sene kestane ile yapılan bir kaç tarif vermeye çalışıyorum.
Bu seferki tarifi "Mutfak Sırları" sitesinden aldım.
Kremalı kestane tarifi oldukça kolay hazırlanan, çok pratik bir tarif.
Bu tarifin zorlayan tek tarafı haşlanan kestanelerin kabuklarını soymak.
Kremalı kestaneyi hazırladığınız zaman isterseniz kaşıklayarak yiyebilirsiniz, yada marmelat gibi ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz.
Veya hazırlayacağınız kestaneli tariflerde kullanabilirsiniz.
Ben geçen yıl tarifini verdiğim Kestaneli Tart Kek tarifimde kestane ile kremayı karıştırmıştım fakat kremaya pişirme işlemi yapmadığım için böyle bir tat ortaya çıkmamıştı.
Kremanın ve kestanenin pişilmesi ile hazırlanan bu hali kesinlikle daha lezzetli oluyor.